Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alsenrevyn återuppstår för att fira 50-årsjubileum

/
  • Thord Larsson hjälper Sandra Lennartsson att med monologerna.
  • Det är en månad kvar till premiären och Karina Mathiasson och Janne Fridh känner igenom sångerna.I de gamla revypärmarna finns mycket smått och gott att hämta.
  • Det är andra gången som hela ensemblen träffas för gå igenom numren till revyn.Far och son Fredrik och Ingvar Forss övar monolog.

Det är en månad kvar till premiären av nygamla Alsenrevyn. Revyrävarna Thord Larsson och Rolf Nyman har kallats in för att damma av de mest populära numren. 

Annons
Inne på Alsens bygdegård skapas revy. Det pratas monologer, det övas på sång och det kollas på videosnuttar av revynummer från förr.
– Anledningen till att vi sätter upp revyn igen är att vi vill fira att bygdegården fyller 50 år, säger Mats Mathiasson, ordförande för Alsens bygdegård.
Thord Larsson och Rolf Nyman är efter år av revy-uppehåll tillbaka vid rodret. Och det är gamla scener som ska dammas av och återanvändas.
Intresset är redan stort från allmänheten.
– Folk började ringa redan i augusti och ville ha tag på biljetter, berättar Mats.
Thord och Rolf var med redan för 50 år sedan när Alsenrevyn sattes upp i samband med att den nybyggda bygdegården invigdes. Revyn växte i popularitet och så småningom valde man att flytta in den till Östersund. Det ledde till att Alsenrevyn slutligen blev Östersundsrevyn där Thord och Rolf huserade till i början av 2000-talet då de klev av scenen för att få tid med annat.
Efter ett samtal från Mats Mathiasson valde de att återigen kliva upp på revyscenen.
– Vi är födda här och vi har våra hjärtan här så det är klart att man vill ställa upp, säger Thord Larsson.

Mer läsning

Annons