Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alsen slog Strömsund i målfest – så gick det i herrfyran

Läs allt från lördagens matcher i fyran.

Annons

Alsen–Strömsund 7–5 (4–2)

Mål, Alsen: Jon Persson 4, Mattias Engström 3.

Strömsund: Johan Andersson, Fernando Mesee, Prakasit Namsawang, Ali Shougar, Mattias Edin.

Alsen fick en smakstart mot Strömsund hemma. Två snabba mål var bara början på målkalaset som slutade men en 7–5-seger. Trots detta var tränaren Niklas Dahlström inte helt nöjd med matchen.

– Vi snittar ungefär ett insläppt mål per match. I dag släpper vi in fem – det är inte godkänt, säger han efter lördagens seger.

Niklas Dahlström menar att man kanske måste räkna med att det kommer en sämre insats någon gång under en säsong när laget är så pass ungt.

– Vi har spelat jättebra i princip hela säsongen. Det känns riktigt inspirerande inför de sista två matcherna. Vi har andraplatsen i egna händer och förhoppningsvis blir det en riktigt bra match mot Hede nu när vi stod för en sämre i dag. Det brukar kunna bli så.

Offerdal–Fältjägarna 2–0 (2–0)

Målen: Mattias Decker.

Två snabba mål räckte för att Offerdal skulle säkra segern mor ett Fältjägarna som kom till bortamatchen med en tunn trupp.

– Vi spelade bra i 25–30 minuter, sedan gick vi ner oss. Med två tidiga mål kände vi oss väl ganska trygga, men de hade ett skott i ribban och ett halvt friläge. Om de gjort mål på något av de lägena så hade det varit en annan match, säger Offerdalstränaren Leif Aronsson.

Offerdal är ett mittenlag med två omgångar kvar och har inte mycket att spela för förutom poängen, men att motivera spelarna är inget Leif Aronsson ser som ett problem.

– Jag tror inte att det blir så svårt. Vi har Emil Kvarnlöf (kapten) och han kommer inte att tillåta att spelarna dräller omkring på planen, säger han.

Stugun–Tandsbyn 2–1 (1–1)

Mål, Stugun: Jonas Andersson, Lars Nilsson.

Tandsbyn: Markus Kristensson.

Stugun fick en tuffare match än väntat mot Tandsbyn. Efter ett snabbt ledningsmål kvitterade Tandsbyn på en hörna.

– Det kan ha varit lite underskattning ifrån vår sida, eftersom vi visste att de hade många spelare borta, säger Stuguns assisterande tränare Bernt Johansson.

Det var inget skönspel från hemmalagets sida. Tempofattigt och med få chanser. Bernt Johansson är inte nöjd med insatsen, men det är resultatet som räknas.

– Vi vann pliktskyldigast om man säger så, konstaterar han.

Myssjö/Oviken–IFK Östersund 2 7–2 (4–1)

Mål, Myssjö/Oviken: Bogdan Smishko 3, Vitalii Rudii 2, Lars Danielsson, Marcus Odén.

IFK: Samuel Albertsson, Andreas Larsson.