Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alpina landslaget på snö i Funäsdalen

Nästa tävling i den alpina världscupen äger rum i finska Levi 15 november. I väntan på den slipar damlandslaget formen i Funäsdalen.
– Bättre förberedelser kan vi inte få, säger Maria Pietilä Holmner.

Annons
Damlandslaget anlände till Funäsdalen på torsdagen och har bara gott att säga om skidanläggningen som 22-23 november huserar Europacupävlingar i både slalom och storslalom.
– Vi har saknat en svensk skidbacke som är brant och tillräckligt lång. Här på Funäsdalsberget får vi en backe som är lika brant som den i Finland – bättre förberedelser inför världscupen kan vi inte få, säger Maria Pietilä-Holmner, som blev sexa i världscuppremiären i österrikiska Sölden i oktober.
– Det är riktigt kul med så varierande och branta backar som gör att vi nu kan träna mer hemma i Sverige, det är något speciellt, menar hon.
Jens Wilhelmson som är driftchef för Funäsdalsberget beskriver den nya Smebacken på följande sätt:
– Det är nästan ingen backe i Sverige som kan konkurrera med Smebackens svåra övergångar från flackt till brant. Att landslaget nu tycker att backen påminner om välkända världscupbackar känns fantastiskt kul. Samtidigt får de ju en kanonuppladdning inför Europacuptävlingen.
Inte långt ifrån Funäsdalen ligger Bruksvallarna, där längdskidlandslaget för närvarande testar inför världscuppremiären i Gällivare 22-23 november.
– Att båda landslagen är här är förstås ett starkt kvitto för oss som destination både vad gäller kvalitet och snösäkerhet, säger Anders Blomquist, vd för destination Funäsdalen.

Mer läsning

Annons