Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alpin sommarfestival

I början av augusti anordnas en sommarfestival i Åre för alla åldrar med fjällnära aktiviteter av olika slag.

Det är första gången som sommarfestivalen anordnas och det är lokala aktivitetsarrangörer, Skistar, destination Åre och Holiday club som samarbetar om arrangemanget.

Det kommer att finnas en mängd med aktiviteter att prova.

– Det är ju inga nya aktiviteter som inte finns i Åre i vanliga fall men vi vill göra dem mer lättillgängliga, säger Peter Nilsson, projektledare.

Han berättar att det bland annat kommit fram i gästenkäter som gjorts att Åre med alla de aktiviteter som finns upplevs lite väl extrema för en del.

– Det kan ju vara någon som är nyviken på skärmflyg men att det kan kännas lite skrämmande att boka in sig på en hel kurs, på festivalen kommer man till exempel att kunna vara med och prova på i ett par timmar, säger Peter Nilsson.

Ett annat exempel han nämner är forspaddling.

Under festivalen kommer man som besökare bland annat att kunna vara med på mountain yoga, guidade kortare vandringar och tandemhopp.

I samband med festivalen anordnas också flera cykeltävlingar, Åre bike challange, Åre grand prix och Pilgrimsloppet.…