Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Almedalsveckan visar upp det som de flesta inte vill ha

Årets politiska och kommersiella pådrag i Almedalen var det största någonsin sedan 1968, då Olof Palme inledde traditionen. Långt över 3 000 evenemang var registrerade under veckan, ett genomsnitt av 400 om dagen. Partiet Enhet hade dagliga framträdanden. Vår starkaste upplevelse var det positiva, för att inte säga entusiastiska mottagande vårt politiska budskap rönte bland så gott som alla vi talade med.

Det är uppenbart att det finns ett starkt otillfredsställt behov hos svenska folket efter något helt annat än det de etablerade riksdagspartierna erbjuder idag. Det framkommer tydligt hos de allra flesta människor vi talat med i år, inte bara i Almedalen.

Vi ser klara tecken på att ett paradigmskifte är på gång i svensk politik, men varken politiker eller media tycks förstå det. Och det gäller inte bara Sverige. Som jämförelse vill vi berätta om det nya spanska partiet Podemos, som bildades bara fyra månader före EU-valet och trots det fick en miljon röster i valet och fem mandat i Europaparlamentet. Podemos har mycket gemensamt med Enhet, bland annat införandet av basinkomst. Detta är ett annat exempel på den starka medvind för det nya paradigmet och för Enhets idéer, som världen just nu upplever.

Undersökningar visar att hela 18 procent av de svenska väljarna inte vet vad de vill rösta på i det kommande valet, eftersom det de erbjuds av de etablerade partierna inte övertygar dem. De kanske har tänkt rösta likadant som tidigare, men är i själva verket inte alls nöjda med det partiets politik. Och de påtagliga framgångarna för Miljöpartiet och FI, för SD och liknande rörelser, tror vi är ett utslag av det rådande missnöjet. Människor känner tyvärr inte till något annat alternativ.

Vi skulle inte tvivla ett ögonblick på att Enhet seglar in i riksdagen med flaggan i topp, om bara en liten del av alla dem som egentligen vill som vi, faktiskt röstar på Enhet. Enda problemet är att massmedia bara skriver om de partier som redan är i riksdagen, samt ger FI gratis marknadsföring och därför är det en stor utmaning att nå ut till tillräckligt många med vårt budskap för att säkra det antal röster vi behöver. Det krävs att 4 procent av väljarna röstar på oss för att vi ska komma in - det är mindre än en fjärdedel av de osäkra väljarna, men det handlar ändå om ca 300 000 röster.

Vi har många duktiga ekonomer och andra sakkunniga i våra led. Ingen av oss är karriärpolitiker på vänster/höger-skalan sedan skoltiden. Alla Enhets riksdagskandidater har lång praktisk yrkeserfarenhet från verkliga livet. En röst på Enhet är definitivt inte bortkastad.

Så vill du också ha ett stressfritt, medmänskligt och rättvisare Sverige med grundtrygghet för alla och tid att umgås med både dig själv, dina barn och dina gamla, ett Sverige med utrymme för kreativitet, egna småföretag och personlig utveckling, ett rikt, tryggt, friskt och fritt Sverige på människans, naturens och djurens villkor? I så fall, sprid vårt budskap till så många du bara kan, och rösta sedan på Enhet. Du kommer att vara med och skriva historia!

Jens Jerndahl, Jur pol mag med nationalekonomi och statskunskap/Riksdagskandidat Enhet

Gunilla Wigertz, Beteendevetare/Utbildare/Riksdagskandidat Enhet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel