Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Almåsa riskerar att inte öppnas

Problem med lönsamheten gör att skidanläggningen i Almåsa riskerar att inte öppna kommande säsong.

Annons

Finansmannen Ulrich John är VD och ägare i Frösundaviksparken AB. Bolaget har ett dotterbolag, Berik, som i sin tur äger 49 % av Almåsaberget. Kommande säsong riskerar anläggningen att inte öppna.

– Det lutar åt det, vi har inte fått ihop tillräckligt med lönsamhet i anläggningen, det är för dåligt underlag, säger Ulrich John.

Han berättar att anläggningen har brottats med lönsamhetsproblem i tio år.

– Det som krävs för de här mindre anläggningarna är att få förtroende runtomkring med banken, finansieringsinstitut och så vidare. Investera sig fram och skapa en nischprodukt som är attraktiv. Det har man inte lyckats med, säger Ulrich John.

Nu jobbas det på att få fram en ny nisch.

– Det är ingenting man skakar fram inför en eventuell säsongsstart, det är ett långsiktigt arbete, säger Ulrich John.

Inriktningen är nu att etablera anläggningen som alpin tränings- och tävlingsarena.

– Det är många som delar uppfattningen att berget är förträffligt för det, säger Ulrich John.

Kontakt har även påbörjats med ansvariga för längdåkning i Offerdal för att starta samarbete. Det skulle då handla om att etablera en längdstadion på Almåsaberget.

Det definitiva beskedet om anläggningen öppnar kommande säsong kommer inom ett par veckor. Men även om anläggningen inte öppnar kommer ägarna förmodligen stanna kvar.

– Det är inte vår ambition att sälja av, säger Ulrich John.