Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alma Eliasson

/

Vår mor Alma Eliasson, född Modigh, somnade stilla in den 29 januari, hon skulle ha fyllt 95 år om en dryg månad.

Annons

Alma föddes som första barnet i en syskonskara av nio i Tuvattnet, Laxsjö. Tidigt fick hon lära sig alla sysslor som fanns på en bondgård som att mjölka, kärna och ysta, karda, spinna, sticka, väva och sy samt naturligtvis hjälpa till med småsyskonen.

Redan under skolåren fann hon Sigurd som blev hennes livs stora kärlek. Den 2 mars 1935 vigdes de och kunde år 2005 fira sin 70:e bröllopsdag. I familjen föddes under åren 1935–1954 fem barn.

Så småningom flyttade familjen till Brunflo där Alma aktivt deltog i IOGT, Centerpartiet och kyrkan. Alma tjänstgjorde som kyrkvärd i Brunflo kyrka under 17 år mellan 1968 och 1985. Samhällsfrågor intresserade Alma mycket och vi minns många roliga och även hetsiga diskussioner som vi haft om olika aktuella spörsmål. Sång och musik gladde henne mycket och hon hade själv en vacker sopranstämma och sjöng gärna bland annat gamla skillingtryck.

I torpet i Vamsta som blev sommarbostad odlade hon och Sigurd potatis, grönsaker, bär och blommor, speciellt blommorna var ett av Almas glädjeämnen. De sista tio åren bodde Alma på Ängegården där hon fick en mycket god omvårdnad i sin tilltagande demenssjukdom, men de gamla melodierna och skillingtrycken och psalmerna glömde hon aldrig utan sjöng gärna med oss och för personalen och de övriga på hemmet.

Alma blev änka år 2006.

Vi kommer att minnas vår kära mor med glädje, kärlek och tacksamhet.

Mer läsning

Annons