Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt vi behöver till jul

Bara en och en halv vecka kvar till jul nu och pulsen ökar.

Känner ni?

Jeflar, det är mycket kvar som ska fixas.

Juldofterna så här års får oss i och för sig att mjukna lite i kanterna. Glögglukten och saffransdoften osar frid och en knippe brända hårstrån i luciatåget är bara charmigt så länge inte hela kalufsen brinner upp.

Men ganska ofta också: En svag svettlukt som sipprar igenom en lite för varm vinterjacka inne i en kvalmig och välbesökt affär.

Eller ännu värre, en inomhusgalleria helt utan chans att snabbt kyla ner sig i minusgrader under promenaden mellan Clas Ohlson och Indiska. Mellan brödrosten och tekopparna.

Julmusiken skvalar i bakgrunden och nu saknas bara två klappar och det var väl f-n också vad alla trängs och var är barnen nu – kom hit . NEJ, nu väntar ni här så fixar jag det sista. NEJ säger jag – annars blir det ju ingen överraskning . Sitt still!

Det där kan man ju välja att delta i eller att försöka undvika så här veckan före jul.

Men när jag ser reklam på TV om en automatisk omrörare för kastruller så blir jag smått fundersam. Hur onödig kan en sak vara – och vi trots det lockas att köpa den?

Ett företag vill att jag ska köpa en mackapär som man placerar på kastrullkanten och som sen automatiskt rör om innehållet medan du slappnar av. För 399 kronor kan den bli min.

Jag vandrar vidare på hemsidan som ska göra mitt liv enklare, och hittar: Tre st kisstält. Till reapriset 59,40. Ord. pris 99 kronor.

Tre pyttesmå tyghättor som ska placeras på pojkbäbisens snopp under blöjbytet för att undvika att den lille spjuvern ska kissa rakt upp i luften .

Jag bytte nog fler än tusen blöjor på min pojkbäbis när det begav sig, men ändå. Jag häpnar.

Den målande texten intill bilden på kisstälten lyder:

Nu är det slut på kiss i ansiktet och över hela mig. Aldrig mer kommer jag komma sen till möten pga barnets kiss.Det är väl lite saftigt pris för en bit tyg men de pengarna sparar jag in på löneökningen.

Löneökning! Really?

Ännu roligare är Anti-sova-alarmet som beskrivs som Ett tryggt hjälpmedel för dig som är rädd att somna medan du kör.

Det kanske kan vara något för vår familj som ska åka bil mellan Stockholm och Jämtland i jul.

Det handlar om en liten larmanordning som man fäster på örat – som inte gör något väsen av sig så länge man håller huvudet upprätt. Men om man lutar huvudet lite framåt som man ofta gör när man slumrar till, så piper alarmet och väcker dig omedelbart.

Reapris 58.80 kr. Ord pris 98 kr.

Oookej. Men om man hamnar i julkoma och somnar vid ratten ändå och råkar köra i diket, kan man reklamera pipgrejen då?

Det är verkligen inte fel att vara generös mot människor som man tycker om.

Om någon kompis har missat på tok för många möten på grund av en bäbis som kissar rakt upp i luften vid blöjbyte och om kompisen på grund av detta gått miste om sin löneförhöjning, ja då kanske några kisstält kan vara en bra idé.

Om inte, ja, då får ni kanske bege er ut i trängseln och leta något annat.

Eller skjuta fram julklappsutdelningen till Mellandagsrean.

Eller bara ta det lugnt.

På samma sätt som man brukar göra när man ska lufta obekväma sanningar på jobbet, kan man ställa några enkla kontrollfrågor till sig själv.

Man omformulerar dem lite bara.

Till exempel:

Behöver det här köpas? Behöver det köpas nu? Behöver det köpas av mig?

God Jul!