Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt trögare studier på Mittuniversitetet

Studenterna vid Mittuniversitetet tar allt längre tid på sig att genomföra sina studier. Det visar en undersökning som gjorts av Högskoleverket.

Varje år mäter den statliga myndigheten hur många studenter som klarar av att genomföra sina studier under en viss tidsperiod. Mätningen visar att allt färre studenter i landet klarar av att prestera de högskolepoäng som räknas som heltidsstudier. Och mittuniversitets studenter ligger i botten av riksligan.

Högskoleverkets statistik visar att enbart 67 procent av helårsstudenterna vid Mittuniversitetet under 2009 klarade av att genomföra fullständiga heltidsstudier. Bara studenterna vid Högskolan på Gotland och Försvarshögskolan hade en lägre prestationsgrad.

För Mittuniversitetets del så är resultatet betydligt sämre än tidigare år. År 2005 klarade 78 procent av studenterna sina studier under normal heltid. Försämringen på 11 procentenheter är den näst högsta i landet.

I genomsnitt klarar 79 procent av landets heltidsstudenter av sina studier under normal heltid och studenterna på Röda korsets högskola ligger i topp med 95 procent.