Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt tightare i storslalomcupen

Det blir allt hårdare i storslalomcupen. Jessica Lundell–Vikarby leder fortfarande inför fredagens andra storslalom på två dagar, men Anna Fenninger är nu på jakt efter svenskan.

– Förhoppningsvis blir det en fight ända till finalen i Schweiz, skrattade Anna Fenninger efter att hon vunnit och därmed fått en hundrapoängare.

Inför fredagskvällens tävling här i Åre skiljer nu 54 poäng till svenskans fördel.

– Ingenting som jag går omkring och tänker på. Det är ni i media som främst gör oss aktiva påminda. Jag menar, för att lyckas måste jobbet i pisten göras först innan det går börja räkna en massa poäng, säger Jessica Lundell–Vikarby om storslalomcupens utveckling totalt.

Före i går ledde Vikarby med 110 poäng före Maria Pietelä–Holmner. Nu har Anna Fenninger övertagit andraplatsen och att döma av österrikiskans hysteriska form måste Vikarby lägga på ett kol extra för att hålla undan. Jessica har 372 poäng och Anna Fenninger 318.

– Det går bara ta en tävling åt gången. Jag har chansen att vara bland de främsta, det visade jag än en gång här i dag i Åre som sexa, men så mycket måste stämma för att komma längre upp, säger svenskan.

Anna Fenninger tycks åka i ett saligt lyckorus just nu. Hon har fått sitt stora genombrott den här vintern och med massor av segrar följer förstås ökat självförtroende, nog så viktigt i en gren som alpin skidåkning.

Maria Pietelä–Holmner tappade sin andraplats i totalsummeringen efter torsdagstävlingen, men åttondeplatsen gav ändå nya värdefulla poäng och hon är fortfarande bland de tre i topp.

Att det blir två storslalomtävlingar på raken beror på att Åre fick överta en inställd tävling från tidigare i vinter. Det racet kördes på torsdagen. Fredagstävlingen blir Åres egen och så avslutas WC-veckan med slalom på lördag.