Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt ljus på Anna Maria Espinosa

Annons


Hon har varit "det nya heta" så länge att det är ett under att hon inte brunnit upp. Efter lång väntan kommer nu Anna Maria Espinosas solodebut. Men då vill alla bara prata om låtskrivarna som ligger bakom albumet.

Anna Maria Espinosa är känd från band som Moder Jords Massiva och Club Killers. Hon fick en hit med "To win my love" 2005 och sedan dess har snacket gått om hur hon skall bli den nya stora rösten på den svenska popscenen. Den 22 oktober kommer det omtalade albumet "Glowing with you". Trots en utdragen hajp försöker Anna Maria Espinosa hålla nere förväntningarna.

-Nu vill jag bara komma ut och spela. Jag vill kunna leva på att sjunga, säger hon.

TT Spektra: Har du känt press inför att släppa skivan?

-Ja, det är klart. Jag är jättenöjd med skivan, men samtidigt är jag nervös. I någon recension stod det att jag har en opersonlig röst. Jag blev helt chockad, jag har aldrig hört något liknande.

TT Spektra: Har du stort självförtroende i din röst?

-Gud ja. Men det är bara en människa i en tidning, jag måste lära mig att inte ta åt mig.

Theodor Jensen, Staffan Hellstrand och The Concretes är några som bidrar med låtar till albumet. Inga okända namn, men Anna Maria Espinosa säger att hon är förvånad över att så stor fokus har hamnat på låtskrivarna.

-Det är inte låtarna i sig som är intressanta. Det skulle inte finnas någon skiva om inte jag sjöng den. Det är jag som är artisten. Låtskrivare är ett redskap för att få låtar att framföra.

TT Spektra: Varför gillar du inte att skriva egna låtar?

-Jag tycker det är tråkigt. När jag var yngre tänkte jag att det var okreddigt att inte spela egna låtar, men nu har jag insett att det inte behöver vara så. Jag ser ingen prestige i saker längre. Nu gör jag bara det jag vill göra.

Mer läsning

Annons