Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt för byn lever vidare med tre kvinnor

/
  • Trädgårdsmästaren Larz Danielsson, Pålgård, blir ny ledare för Allt för byns nya ensemble i Hammarstrand.Foto: Ingvar Ericsson

Hammarstrands berömda Allt för byn-projekt kommer att leva vidare i ny tappning.

Annons
Den helmanliga tiohövdade ensemble som skaffade sig och bygden ryktbarhet bland annat genom framträdanden i en egen tv-serie och inte minst i Wallmans salonger i Stockholm startar om med delvis ny bemanning.
Fyra av männen lämnar skutan och ersätts med tre kvinnor.
Allt-för byns frontfigurer Robert Falk och Per Bergvall har sagt upp sig, liksom Emil Höög och Joakim Färdigh.
Falk har fått fast jobb hos Wallmans i Åre, Bergvall anför både hälsoskäl och för mycket annat att stå i, Höög hyser avflyttningsplaner och Färdigh pluggar i Östersund.
I stället kommer Berit och Hanna Svenningsson, fru och dotter till ensemblemedlemmen Bosse Svenningsson, samt Inger Landerberg, Hällesjö, känd för sina insatser från Kälarnes mini-Wallmans Söderbergs Salonger.
Ny förgrundsfigur, lagledare och talesman för ensemblen blir trädgårdsmästaren och kommunpolitikern Larz Danielsson, Pålgård.
Han berättar hur ensemblen är knuten till en ekonomisk förening och att Ragunda kommun(!) har namnskyddat namnet Allt för byn.
– Vi har fört resonemang sedan i juli och beslut om omstart med ny bemanning togs vid möte i Hammarstrand på torsdagskvällen, berättar Danielsson.
– Vi har redan ett antal nummer till en tvåaktare mer eller mindre klara och föreställningen kommer så småningom att erbjudas hugade arrangörer.
– Ambitionen är att den nya upplagan skall ha samma format och storlek som den gamla föreställningen.
Närmast ser man fram emot ett möte i Östersund med Wallmans, Stockholm, vice vd Mikael Gordon-Solfors där den nya ensemblen skall presenteras och där man skall tala budget.
– Solfors har lovat att stödja oss med vissa resurser och vi har fört förhandlingar med Patrik Zackrisson i Östersund om nummeridéer, säger Larz Danielsson.
– På ett eller annat sätt tror jag att Wallmans kommer att finnas med i vår satsning.
Sven Wollters son Kalle Seldahl har visat intresse att bli den nya showens regissör.
– Vi har inga funderingar på att helt livnära oss på den här föreställningen, men vi tycker att det är intressant med ett kulturarrangemang med säte i Hammarstrand.

Mer läsning

Annons