Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt börjar med en bra skola

I år är det valår och vi hävdar att alla valfrågor börjar i skolan! Utbildning och kunskap är av avgörande betydelse för tillväxten och för hela vårt samhälle.

Växande företag, ett hållbart klimat och ett tryggt samhälle bygger Sverige starkt. Alla samhällsfrågor börjar i skolan. Visst vill vi ha skickliga och kloka politiker? Visst vill ha kunniga och medvetna medborgare? Visst vill vi kunna hävda oss internationellt? Nyckeln till framgång heter utbildning!

Varje elev har rätt till undervisning och uppmärksamhet av högsta kvalitet varje dag. Och vill vi ha det så kostar det. Vi kan inte vänta på bättre tider. Vi vill se satsningar nu! Att satsa på elever och lärare är att satsa långsiktigt! Förskolan, skolan och fritidshemmen behöver investeringar - inte nedskärningar!

När skolan får näring så växer hela Sverige. Flera kommuner skär ned på skolan. Hur tänker man då?

I många av länets kommuner drabbas skolan av nedskärningar och lärare varslas. Det är olyckligt . Barn som inte når målen får inte tillräcklig hjälp i dagens skola. Lärare ges inte heller förutsättningar att ge den hjälp och det stöd som eleverna behöver. Behåll lärarna i skolan. Säg inte upp nyutbildade lärare som vi behöver för framtiden!

Våra barn har varken tid eller råd att vänta på investeringar i skolan. Dessa måste göras nu!

Våga fatta kloka beslut som gagnar kvaliteten i elevers utbildning.

Lärarförbundets ordförandegrupp i Jämtlands län, Eva Frank, Östersund, Anita Weimer, Krokom, Ingela Hyttsten, Bräcke, Kicki Lindskog, Åre, Inger Runsten, Ragunda, Maria Sandberg, Strömsund, Bo Svensson, Berg, Gunilla Lagercrantz, Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel