Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt är en tolkningsfråga

Till vänster på skrivbordet har jag en liten… eller kanske rättare en stor… eller möjligtvis har frugan rätt i att högen med diverse lappar är enorm. Mer än en gång har hon frågat varför jag sparar alla dessa noteringar från förr och nu. Vanligtvis svarar jag lite kryptiskt något i stil med att det är viktiga kom-ihåg-lappar som jag inte karar mig utan. Den dolda sanningen är att endast ett fåtal lappar förstår jag vad och varför jag har skrivit. De andra lapparna fattar jag inte mycket av, men det tar emot att slänga dem innan jag begriper de svårtolkade budskapen.

På en lapp står det ST 1530 och det budskapet lär jag få kämpa med länge innan jag kommer på vad det betyder. Det är lättare att förstå 16.00-17.00, med stor sannolikhet handlar det om klockan men tyvärr har jag inte skrivit vilken dag jag ska komma ihåg 16.00-17.00. Undrar om jag har missat ett möte eller kommer att missa ett möte? Fast datum garanterar inte att det blir mer lättförståeligt, på en annan lapp står det F 9 april 10.00-16.00. Jaha, men vart ska jag och vad ska jag göra? Dessutom hade det varit bra om jag hade skrivit dit årtal. Jag har en känsla av att jag med ojämna mellanrum har läst den lappen i många år. I vilket fall som helst så har jag förstått att frugan tycker jag ska slänga sådana lappar. Jag är mer av den åsikten att underverk kan ske, det vill säga att kanske kommer jag till slut ihåg varför jag har skrivit lapparna.

Budskapet på några av lapparna är tänkvärda så jag är osäker på om det är jag som är upphovsmannen, men det syns på handstilen att det är jag som har skrivit lapparna. Det är tillåtet att misslyckas men man bör göra något åt det, är en av klurigheterna. Lite mer bisarrt och nästan sjuk humor är, dålig pension är ett övergående problem.

Meddelandet på en lapp är inte tänkvärt men smått mystiskt. Är fjädern slak så är differensen mellan på och av ett kilo, inget mer. Mer åt det komiska hållet är en lapp som jag vet inte är en inköpslista för de har en egen hög men det står, ägg, majonnäs, skaldjur, fönsterremsor, plugg + klet. Kanske är det ingredienserna till en ståuppföreställning som jag ännu inte har skrivit. Jag är även väldigt nyfiken på varför jag har skrivit på en lapp, hur viktigt är det att hålla tiden, och sedan telefonnumret till en bekant.

Fälla Anders, oljeblandad bensin, öl, tändvätska, står det på min favoritlapp. Eftersom jag troligtvis aldrig kommer på varför jag har rafsat ner anteckningen på en kom-ihåg-lapp så kanske jag kan använda budskapet till en kriminalroman.

Jag skulle behöva gå i en studiecirkel och lära mig hur jag ska skriva förståeliga kom-ihåg-lappar. Nu blir det mest glöm-bort-lappar.