Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi mår riktigt bra

Annons

Det viktigaste i världen händer där just du bor.

Det är en devis som alla anställda på Länstidningen ska bära med sig i alla lägen. För oss i tidningsbranschen är antalet läsare ett viktigt mått. TNS SIFO är Sveriges ledande marknadsundersökningsföretag. De gör kontinuerligt så kallade räckviddsmätningar. Kort sagt hur många som läser LT och andra tidningar varje dag.

Förra året åt vi på redaktionen tårta när siffrorna kom. Då lästes nämligen LT dagligen av 43 000 personer. De senaste mätningarna som gjorts visar glädjande att intresset för tidningen fortsätter att öka med ytterligare mer än ett par tusen läsare dagligen!

I går åt vi smaskiga semlor.

För många är morgontidningen mycket viktig. LT är och ska vara en god vän och kamrat, en vän som du kan lita på.

Trots lågkonjunktur och minskat tidningsläsande i stort sett hela västvärlden är det glädjande att allt fler väljer att läsa LT.

Det är ingen hemlighet att vi under en lång följd av år brottats med en hel del problem. En bärande orsak till detta har varit ekonomiskt betingat.

Det är heller ingen hemlighet att vi sedan tre år tillbaka bytt ilsket röda siffror i bokslutet mot svarta.

Räknat per anställd är LT i dag en av tidningskoncernen Mittmedias, våra ägare, mest lönsamma tidningar.

Skryt? Visst! Men det är faktiskt viktigt att du får veta hur din dagliga vän mår.

LT ska vara en orädd, trovärdig och pålitlig lokal nyhetstidning. Vi diskuterar dagligen hur tidningen kan göras ännu bättre. En del satsningar är bra medan andra kanske inte blir så lyckade.

Ett exempel på en lyckad satsning under senare tid är vår populära Helg-bilaga (du får ett nytt exemplar i dag).

Vi har de senaste åren vunnit en hel del priser i en internationell tidningsdesigntävling, europamästerskap i tidningsmakeri. Det visar att LT, trots att vi är en förhållandevis liten lokal tidning i den svenska glesbygden, kan mäta oss väl med tidningskollegor runt om i Sverige och Europa som har betydligt större resurser. Stor och stöddig innebär nämligen inte automatiskt att man är bäst.

Du kan dagligen läsa LT i olika former, den traditionella papperstidningen, på Internet via ltz.se, E-tidningen eller varför inte i mobilen.

Alla dessa publiceringskanaler har sina för- och nackdelar. Ltz.se och mobilen är oslagbara för snabba händelsenyheter.

Att som tidigare kunna läsa hela papperstidningen på Internet kommer inte att vara möjligt. Du kommer inom en snar framtid möta en allt större uppdelning mellan våra olika publiceringskanaler. Var och en ska vara ett komplement till den andre. Du som vill vara välinformerad om det som händer just där du bor, i övriga landet eller världen, behöver inte tänka på annat än LT.

Papperstidningen på frukostbordet eller på jobbet, LT:s E-tidning på resan och de snabba händelsenyheterna får du dygnet runt via ltz.se och i din mobil.

Det blir svårt att hålla sig bättre informerad.

Trevlig helg!

Mer läsning

Annons