Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våra trogna kunder ligger alltid på plus

/

Annons

Hur gick det egentligen till när polisen flyttade sin ledningskommunikationscentral från Östersund till Umeå och vad blev konsekvenserna? För dig och mig och poliserna själva?

Att belysa och besvara sådana samhällsfrågor är precis vad god lokaljournalistik handlar om och det är också vad LT:s reportrar har ägnat stor tid åt det senaste halvåret. Utöver den uppmärksammade polisgranskningen har vi bland annat granskat spelet kring Attefallshusen, granskat vården i glesbygden och skildrat Östersunds blomstrande utveckling efter försvarsnedläggningen. Vi tror på journalistik som skapar sammanhang, journalistik som gör skillnad.

Tusentals människor över hela Sverige har tagit del av det här materialet varje dag. Många av dem LT-prenumeranter förstås, men minst lika många har läst våra artiklar gratis på ltz.se eller fått materialet delat i sina sociala medieflöden.

Positivt naturligtvis, att fler än någonsin nås av LT:s nyheter, men att vissa konsumerar gratis när andra betalar är inte rättvist mot våra trogna kunder – och att skänka bort unikt journalistiskt innehåll är ingen hållbar affärsmodell för Länstidningen på sikt. Tar vi inte betalt för det vi gör försvinner också möjligheten att skapa god journalistik till slut.

Därför lanserar vi nu Plus på ltz.se, en satsning där vi kvalitetsmärker delar av vårt lokala innehåll samtidigt som vi tar betalt för det.

För dig som redan är prenumerant innebär det här att vi höjer värdet på din prenumeration. Du har redan tillgång till LT:s digitala innehåll och du kommer märka skillnaden i form av ännu bättre lokaljournalistik. Det enda du behöver göra är att aktivera ditt digitala konto – om du inte redan har gjort det.

För dig som tidigare läst vårt material gratis blir skillnaden desto större. Allt mer av vårt innehåll kommer att erbjudas endast till Länstidningens prenumeranter, inte bara i papperstidningen utan även på sajten och i vår app.

För att möta dina och andras önskemål har vi dessutom satt ihop olika nyhetspaket. Vill du bara läsa sajten och appen så finns ett paket för dig, vill du även ha tillgång till e-tidningen finns ett annat erbjudande. Mer om våra nyhetspaket hittar du under Bli kund-fliken på ltz.se.

Samtidigt kommer visst digitalt innehåll att kunna läsas kostnadsfritt för dig som saknar prenumeration eller nyhetspaket. Samhällsviktiga nyheter som avstängda vägar, otjänligt dricksvatten, bränder eller vädervarningar är exempel på innehåll som vi fortfarande vill nå ut med till så många som möjligt, så fort som möjligt.

Redan prenumerant - aktivera ditt konto här.

Har du redan ett konto - logga in här

Vill du köpa Plus - klicka här

Lars Björklund

Redaktionschef och ansvarig utgivare

Mer läsning

Annons