Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor granskning av hyror: Så mycket kostar P-platserna i länet

/
  • Hyra parkeringsplats utan motorvärmarstolpe eller i varmgarage. Priset skiljer sig markant beroende på var man bor och vilket bolag som hyr ut.

Kostnaden för att hyra parkeringsplats skiljer sig kraftigt beroende på vilket bolag som hyr ut platsen. Det visar en granskning som tidningen Hem och hyra har gjort.

Annons

Bostadshyrorna i de kommunala bostadsbolagen, allmännyttan, måste förhandlas med Hyresgästföreningen. Men när det handlar om hyran för parkeringsplatser så är det upp till varje bostadsbolag att välja hur mycket de ska kosta.

I det område som Hem och hyra har undersökt finns stora skillnader. Både skillnader mellan olika bolag men också inom ett och samma bolag.

Läs även: Tidningen Hem och hyras granskning

I Västernorrlands och Jämtlands län märker Sundsvallsbaserade Mitthem ut sig som det bolag där det skiljer mest mellan billigaste och dyraste P-platsen. Den som vill hyra plats i ett varmgargage kan på ett ställe få betala en månadshyra på 314 kronor medan en parkeringsplats i ett mer centralt garage kan kosta mer än dubbelt så mycket, 785 kronor per månad.

Innom allmännyttan i Jämtlands län finns inte lika stora interna skillnader som i Mitthem men hyrorna för P-platser kan ändå skilja sig ganska mycket. Lägsta hyran för en plats i ett varmgarage har Härjegårdar där vissa P-platser kostar bara 270 kronor i månaden. Fast samma bolag tar i andra fall upp till 390 kronor per månad i hyra.

Läs även: Politiker får högre parkeringshyra

Det dyraste varmgaraget inom allmännyttan i Jämtlands län har Landstingsbostäder där månadshyran ligger på 441 kronor enligt Hem och hyras kartläggning.

De som betalar minst för sin P-plats inom allmännyttan i länet är de som valt att ha en plats utan stolpe och som bor hos Krokomsbostäder. Där är månadshyran enbart 105 kronor.

Missa inte vår nya nyhetsapp för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android

Har du något att säga? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss!

Mer läsning

Annons