Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reklam på gott och ont

Den som säger ifrån sig reklam behöver ju inte bära ut en massa tryckalster till soprummet men går miste om en och annan godbit.

Annons

Bläddrar igenom en broschyr och hittar, hör och häpna, en liten uggla i konstmaterial som kan ”hoa” iväg både kattor och fåglar ute i trädgården. Som hittad! Och dessutom lyser ögonen upp. Samtidigt.

Med tanke på att kommunen släcker ner delar av stan nattetid skulle man kanske investera i några ugglor. Inom parentes: instämmer på det hjärtligaste med alla som protesterar mot nedsläckningen. Det hör väl nästan till de mänskliga rättigheterna att kunna se var man går? Att inte ha tänt i skidspår och slalombackar alldeles i onödan är en sak, men rör inte vår gatubelysning!

Vi bläddrar vidare. Man ömmar verkligen för trädgårdar. Varför inte installera en ”smygtittare”? ”Ett roligt inslag”, får man veta. Det dyrare exemplaret föreställer ett manshuvud med kikare. Bara att sticka ner i jorden. Det billigare en busgrabb som tittar fram bakom en trädstam. Ja, var får man allt ifrån!

För inomhusbruk finns många hjälpmedel. Genom att trycka på en knapp blir hemmet rent och dammfritt. Man bör dock hålla själv i borsten. Lite mera komplicerad är maskinen som skurar rent med ånga. Den skulle jag inte våga mig på. Däremot lockar verkligen fönsterputsartrasan som lovar skinande och blanka fönster på sekunden. Utan vatten.

Till sist ett enkelt sätt att bli lite piggare: man fäster specialkompresser under fötterna om nätterna. Medan du sover dras gifter ur kroppen med hjälp av orientaliska örter och du vaknar pigg och nyter!

Jag tillåter mig tvivla.

PS När det här går i tryck har kommunen gjort åtminstone en halv helomvändning. Det är bra att förnuftet segrar, men det ska inte ske till pris av människoliv.  DS

Mer läsning

Annons