Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På pallplats

Annons

Östersund i ledning bland svenska städer! Kan man tänka sig. Fast tyvärr gäller det inte nybyggnationer eller födelsetal eller kommunala visioner utan köldligan. De sista veckorna har vi haft pallplats där. Vackra vyer med rimfrost och snötyngda träd, men, som sagt, isande kallt. Hur talande heter det inte i dikten som börjar: ”Midvinternattens köld är hård/ stjärnorna gnistra och glimma.”

Övriga Jämtland har hållit sig väl framme. Fast pålitliga Börtnan har fått se sig slagen(slaget?) av såväl Sveg som Ljusnedal.

I alla fall har det har varit ett ständigt påbyltande och avklädande för alla som stuckit näsan utom dörren.  Vi har blivit påminda om att endast ylle duger. Halvt förgätna tröjor och sockar har letats fram ur skåp och lådor. Vilken tur att de inte åkte ut till Kupan i höstas! För att inte tala om långkalsonger och skinnmössor och överdragsbyxor. Vi har sett ut som Michelingubbar lite var.

Tyvärr kan man inte klä på bilar. De har stått infrusna till oigenkännlighet. Golfen tjurar. Vägrar lägga in backen. Släpper inte in någon i bakskuffen, vilket man ju kan överleva, men dessvärre ej heller för tankning. Och där kan man ju inte precis hjälpa till med cigarrettändaren. Då flög väl hela bilen i luften. Och klockan till motorvärmaren har gripits av stora snurren och är helt otillräknelig. Man får avvakta lämpligare temperaturer

Men ingen ska tro att kylan är helt över. Det här är bara början. ”Än så är det långt till vår/innan rönn i blomma står.”

Man får gilla läget.

Mer läsning

Annons