Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar sommaren på allvar

Midsommar innebär för många inledningen på en välbehövlig semester. Det är nu sommaren börjar på allvar enligt almanackan.
Vädergudarna tycks dock följa en annan tideräkning.

Annons

Det är i alla fall bara 187 dagar kvar till julafton. Det innebär alltså att det idag, trots allt, är midsommarafton.

Skolan har slutat. Elever och lärare har just börjat sitt sommarlov. Blommorna ligger under huvudkudden. Många av oss börjar semestern på måndag.

Ett antal journaliststudenter förbereder sig för sommarvikariat på någon av landets nyhetsredaktioner. Antalet lediga vikariat stämmer inte riktigt med antalet studenter som så väl behöver nödvändig yrkespraktik. Kampen är hård.

Hos oss på LT börjar också sommaren på riktigt på måndag. Det innebär att även vi välkomnar ett antal duktiga sommarvikarier. Flera av dem kommer du att bekanta dig med under de kommande sommarmånaderna.

Sommar innebär att tidningens innehåll förändras en del. I vanlig ordning ger vi dig ett rejält sommarkryss varje dag. Ett kryss som passar lika bra i hängmattan och på stranden som vid köksbordet om det nu skulle bli regn någon dag.

Varje dag ger vi dig också fina tips på trevliga evenemang i hela länet.

Våra populära krönikörer tar nu också sommarledigt. De återkommer igen när höstmörkret lägger sig.

Det finns en verksamhet som inte förändras särdeles mycket på sommaren. Det är jakten på lokala nyheter. Det arbetet leds av våra två nyhetschefer Alexandra och Lasse.

Till sommaren hör dock uttryck som nyhetstorka.

Myndigheter och beslutsfattare växlar över till en krypväxel. Men någon nyhetstorka brukar våra nyhetschefer inte besväras av under sommaren. Möjligen ändrar nyheterna karaktär en smula.

Det händer väldigt mycket trevligt i Jämtland och Härjedalen under sommaren. Byar och samhällen vaknar till liv. Hemvändardagar, festivaler och hembygdsfester står som spön i backen. Många vill också att LT ska göra ett besök. Och det gör vi givetvis i den mån vi har resurser tillgängliga. Min erfarenhet säger mig att vi inte kommer att ha möjlighet att berätta om allas trevliga festligheter.

På www.ltz.se har vi skapat en funktion vi kallar Läsartexter. Det är till för dig som själv har lust att skicka oss en digital bild och text som handlar om något du tycker att fler behöver få veta. Prova den.

När vi ändå talar om din medverkan i LT så måste jag berätta att vi åter igen väcker liv i fjolårets succé Sommarbilden, vår fototävling på ltz.se. Skicka oss dina bästa sommarbilder och du har chansen att vinna fina priser.

Mer läsning

Annons