Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mica-gruppen har alltid kul på jobbet

/
  • Inga-Lill Lells försöker locka Conny Rydell upp och dansa, men han har ingen lust. Det räcker för honom att sitta i stolen och dansa loss.
  • Emma Ramsell hjälper Conny Rydell att ställa in papperstuggen. Asta Persson övervakar så det går rätt till.
  • Asta Persson buggar loss med Anna Norrman medan Stefan Åberg och Inga-Lill Lells shejkar loss på egen hand.
  • Varje dag görs schema som sätts upp på väggen
  • Här är hela teamet. Fr v Conny Rydell, Maria Håkansson, Robert Robertsen, Stefan Åberg, arbetsledaren Asta Persson, Anna Norrman, Emma Ramsell och Inga-Lill Lells
  • Anna Norrman är en pigg och glad tjej som tar sig an alla arbetsuppgifter med stor entusiasm. Här har hon börjat plocka papper ur pärmar som ska till papperstuggen
  • Robert Robertsen är gruppens egen ”hemliga polis”, han ser nämligen till att sekretesspapper kommer till papperstuggen. Närmast kameran är det Stefan Åberg som packar kondomer.
  • Conny Rydell har ett viktigt jobb, han sköter nämligen dokumentförstöraren

Dansbandsmusiken skrålar ur stereon medan arbetet med att packa 62 000 kondomer till Västerbottens läns landsting pågår.

Plötsligt ökas volymen och alla är uppe på golvet och dansar loss.

Annons

För här tar man friskvårdstimmen på största allvar.

Vi hälsar på hos den åtta personer stora Mica-gruppen landstingsservice administration. Det är ett gäng som har riktigt roligt på jobbet.

Undrar vad landstingsledningen tycker om det? Här är det skratt, skoj och en riktigt social gemenskap samtidigt som de arbetar snabbt och effektivt med att paketera kondomer och förstöra hemliga papper.

Samtliga älskar sitt jobb. Men när en proppfull kundvagn körs in med mer handlingar som ska förstöras suckar Robert Robertsen.

– Jag tror jag måste ta semester, säger han med glimten i ögat. Det är mest på skoj.

Asta Persson är deras arbetsledare sedan 4,5 år tillbaka. Hon berättar att samtliga är anställda av Östersunds kommun men de arbetar åt landstinget.

– Här är det väldigt roligt att jobba, säger hon, jag får många glada skratt. Alla tycker om att jobba, och de kommer överens om vilka jobb som ska utföras.

Alla i gruppen roterar mellan olika uppgifter. Alla kan med andra ord utföra allting.

Anna Norrman har jobbat inom landstingsservice i snart tre år. Hon vill jobba, kan inte sitta stilla och inte ha något att göra.

Snabbt som bara den paketerar hon kondomer som ska till Västernorrlands läns landsting.

– Ibland ska vi paketera kondomer som ska till hemvändardagar eller nostalgikvällar också, säger Asta Persson. Det vekar vara ett jobb som aldrig tar slut.

– Landstinget skulle ha gått i konkurs om inte Mica-gruppen funnits, säger Anna Norrman glatt. Det finns inga dåliga jobb för oss.

När de nya dokumenten kommer in som ska förstöras säger Asta Persson till Anna att hon måste hjälpa Robert så är det inga problem. Med entusiasm kastar hon sig över den nya uppgiften och överlåter kondompackandet till de andra.

Robert Robertsen ansvarar för att förstöra hemliga handlingar. Just nu är det tidböcker från en avdelning på sjukhuset som ska förstöras. Först ska alla sidor rivas ur böckerna för att kunna gå till papperstuggen som Conny Rydell ansvarar för.

Robert berättar inte något om sitt arbete, ingen ska få veta vad som står i handlingarna. Är det sekretess så är det. Han var riktigt orolig över att vi skulle titta i pappersbuntarna och kanske fotografera dem.

Anna Norrman och Staffan Åberg är medlemmar i teater Barda också och de ser fram mot nästa föreställning ”Är du störd eller...”.

Staffan Åberg tycker inte heller att det är trist att packa kondomer. Han har jobbat här sedan 2004 och han jobbar på caféet några dagar per vecka också.

– Det här är ett roligt jobb, säger han, samtidigt som vi lär oss vika förpackningarna så tränar vi fingermotorik.

Inga-Lill Lells har bara jobbat fyra veckor i gruppen men säger att hon trivs alldeles utmärkt.

– Jag jobbade på Flextronics när de la ner företaget fick jag börja på Samhall. Men det tog också slut så jag har varit hemma och varit arbetslös i ett år.

Emma Remsell har varit här i 3,5 år och förutom att packa kondomer så brukar hon gå med fikavagnen.

– Och så sjunger jag i kör, Sång för alla, som Anders Hedén leder.

Maria Håkansson har jobbat i gruppen sedan maj månad. Hon diskar, går konferensrundor och med fikavagnar.

– Jag har jobbat inom Mica som arbetsledare tidigare, säger hon, men har varit sjukskriven i tre år. Här känner jag personalen och visst känner jag mig lite mobbad också ibland.

– Jag kom in på undersköterskeutbildningen men fick inga rehabpengar för att gå där så jag hade inte råd. Nu är jag här på läkarens inrådan och får sjukpenning, jag behöver helt enkelt komma ut och träffa folk.

Fritiden ägnar hon åt sin 11-åriga dotter Felicia, de gör läxor tillsammans, går på badhuset och en massa annat kul.

Mer läsning

Annons