Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man döms för sexbrott mot 14-åriga flickor

En 21-årig man döms för flera sexbrott mot 14-åriga flickor, däribland våldtäkt mot barn.

Annons

Mannen var 20 år när övergreppen skedde mot tre 14-åriga flickor. I ett fall fälls han för sexuellt utnyttjande av barn, i samband med samlag under tiden då de var tillsammans.

Enligt mannen trodde han att 14-åringen var äldre men det fanns anledning att anta att hon var under 15. Enligt videoförhör med flickan sa hon redan inledningsvis att hon var under 15.

Webbkonversationer har utgjort en del av bevisen.

Mannen har också utnyttjat en annan 14-åring. Hon förmåddes att utföra sexuell posering och sände bilder av sexuell karaktär till honom. I den delen döms han för utnyttjande av barn för sexuell posering. Straffvärdet är relativt högt för brottet, konstaterar tingsrätten.

En tredje flicka som var 14 år har också haft samlag med mannen. Även hon har utfört sexuell posering genom att han förmått henne att skicka honom bilder av sexuell karaktär.

Tingsrätten konstaterare också att flickan skickat bilder i utbyte mot att han skulle köpa ut alkohol till henne och att han begärt sexuella tjänster för att köpa ut alkohol.

Av domen framgår vidare att hennes utseende tydligt visat att hon befinner sig i de nedre tonåren och att mannen har haft anledning att anta att hon inte hade fyllt 15 år. Det fanns inget förhållande med i bilden och därför döms han för våldtäkt mot barn.

Straffvärdet uppgår till två år och åtta månaders fängelse för samtliga brott. Men eftersom gärningsmannen var 20 år och brotten har samband med missbruksproblem så blir det skyddstillsyn och ingripande vård i stället.

I domen ingår även andra brott, däribland utpressning och övergrepp i rättssak samt narkotikabrott, misshandel och olaga hot.

Fallet utgör en del av flera liknande fall i en större nätsexhärva med andra misstänkta, där åtal är att vänta längre fram.

Mer läsning

Annons