Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larz-Kristers inte kapabla att stämma gitarrerna åt sina moståndare

Julen har inte ännu börjat och jag är redan spysjuk på Carolas alla frid-, jul-, vinter-, och guds-sånger. Ingen verkar fatta budskapet i Anders F. Rönnbloms ”Det är inte snön som faller”, utan den körs som en käck julsång. När man är tre känns det häftigt att bli påmind om tomten, jesu födelse och jul en gång var femte minut.

Annons

Lokalradion tar priset när det gäller jul. Det är julsånger, pepparkakor, rim, frid. Oavbrutet. Det blir rätt enahanda. Man ska ju bara tycka att julen är härlig, men man känner sig som en tvångsmatad gås. I för stora doser är det inte kul längre.

Härom veckan nämnde jag att en del människor som kallar sig jägare vädrar morgonluft. Då ville de skjuta lodjur. Björnarna var ju borta efter en massutrotning i höstas. Älgarna ligger också risigt till. Även de som sökt asyl i bostadsomåden. På bara några veckor har skogen återigen blivit livsfarlig. I stort sett allt levande på fyra ben ska bort. I stället för att jägarna ska vara tvungna att ge sig ut i skogen och riskera liv och hälsa kanske man ska fundera i helt nya banor. Det finns ju lite JAS-plan över. Norrmännen ville inte ha några. Här finns kanske ett användningsområde. Man skulle helt enkelt kunna låta uttråkade JAS-piloter som inte har något att göra ta upp kampen mot den leda naturen. Jägarna vill nu decimera vargstammen, lodjursstammen och antalet järvar. De skulle kunna få hjälp från ovan. Jag är säker på att några värmesökande missiler i ändan på rovdjuren skulle göra susen för vargbeståndet och med flygattacker skulle inga jägare behöva riskera livhanken i skogen.

Precis som jag befarade var det clownerna i Larz-Kristerz som vann Dansbandskampen. Med bara lite självinsikt borde gossarna ha lämnat tävlingsarenan när de fått klart för sig att de knappt var kapabla att stämma gitarrerna åt sina motståndare. Men tydligt är att man med hemsydda sparkdräkter kan ta sig en bra bit i det konstiga universum där fixstjärnorna heter Vikingarna och Lasse Stefans. Vid sidan om att Älvdalens stoltheter tog hem segern är det mer som är underligt med dansbandtävlingen.

Nu undrar jag vart pengarna går när man snikröstar. Det vill säga inte ringer det dyrare numret där si och så många kronor går till välgörande ändamål. Det kostar ju några kronor att rösta, och med tanke på hur många som engagerar sig i tävlingen – däribland jag – bör det bli en hacka.

Mer läsning

Annons