Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fast i en värld på låtsas

Annons

Såg att den andra tidningen uppmärksammat att badhuset blivit dyrt, och då menar jag svindyrt. Snart är de enda som inte reagerar på att det slösats bort orimligt många äldreboenden och förskoleplatser de politiker och tjänstemän som räknat och fattat beslut som fårskallar. Det liknar den makalösa rullning som fick några av NASA:s högsta chefer att avgå. De hade utan närmare eftertanke attesterat räkningar från företag som sålt vanliga hammare med träskaft för 8 000 kronor styck. Men där fick i alla fall någon äta upp sin ouppmärksamhet.

I Rådhuset sitter man bara och slösar bort miljon på miljon, stänger kontorsdörren efter arbetstiden, kommer tillbaka morgonen därpå. Fortsätter slösa och vansinnet tillåts fortsätta. Någon revisor borde väl i alla fall kunna räkna och jag undrar om föräldrarna till de barn som inte kan gå i trappan upp till rutschbanan tycker att deras skattepengar används klokt. Ja, det är faktiskt sant. Trots att badhuset blev grisigt dyrt är det inte handikappanpassat. Det här är ganska tacksamt att gnälla på för det handlar inte om att någon har attesterat en krognota där ett par glas vin funnits på menyn. Här är det frågan om klantighet av bibliska mått. Badhuset råkade bli mer än 40 miljoner dyrare än beräknat och bara de mest spendersamma kan tycka att våra skattepengar används väl.

Jag är en otroligt flitig besökare på Facebook och har nu blivit så tung i mitt datormissbruk att jag både sköter en virtuell bondgård och ett låtsascafé på nätet. Vänta lite. Jag måste logga ut och se hur Låtsaspekingankan har det i sin gryta. Det var åtta och en halv timme innan den var klar att servera. Nu är jag tillbaka. För alla som inte deltar i Caféworld är det antagligen ganska obegripligt hur man kan fastna i ett spel som går ut på att koka och servera låtsasmat till låtsasmänniskor i en låtsasrestaurang. Men för oss som fastnat i det här är det helt naturligt att knäppa igång datorn på morgonen och se till att låtsasgrytorna på låtsasspisarna på låtsashaket puttrar fulla av låtsasmat. Lika naturligt är det att man tittar till låtsasankan på låtsasbondgården. Att man skördar låtsasäpplen och ser till att låtsasgrannens låtsasvete blir gödslat. Sönerna gör narr av sin far och menar att jag måste skaffa ett liv. Men det får vänta. Var sak har sin tid och nu måste jag i första hand se till att låtsasgästerna lämnar låtsaskrogen mätta och belåtna.

Jag hörde att Naturvårdsverket med största sannolikhet kommer att tillåta licensjakt på det futtiga bestånd av varg som fortfarande har överlevt i våra skogar. Jag tänker inte ta tid från Facebook för att snacka varg. Ni som brukar hänga med i den här spalten vet vad jag tycker om jakt. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är åt helvete.

Mer läsning

Annons