Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ersättningar för vägskador ökar kraftigt

/

De senaste åren har utbetalda ersättningar till bilister om drabbats av vägskador i länet ökat rejält från 0 kronor 2010.

Annons

Åren 2011-2014 betalade Trafikverket ut sammanlagt 54 359 kronor till bilister som klagat på att deras bilar skadats under färd på vägar i Jämtland.

Några exempel på i vilka sammanhang pengar betalats ut visar att det förekommit ett antal missöden i samband med slåtter på vägslänt: som vid väg 824 mellan Leipikvattnet-Stekenjokk, längs väg 321 mellan Svenstavik-Mattmar och väg 829 Lövberga-Alanäs.

Trafikverket har också ersatt skada på bil som uppkommit i samband med långt utdragen brygga på färjan vid Isöleden i Storsjön. Spårig körbana på väg 773 vid Överammer har också gett upphov till ersättning för skada på bil, liksom stenskott på bil i samband med slåtter av vägkant utmed väg 535 mellan Åsarna-Ljungdalen,

Under förra året betalade Trafikverket ut nästan 1,7 miljoner kronor till trafikanter för skador som uppstått på allmän väg i landet.

Det är mer än en fördubbling jämfört med 2010, visar statistik som Nyhetsbyrån Siren tagit fram. Norrbotten var det län där mest pengar betalades ut under 2014.

Mer läsning

Annons