Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är lätt att bli irriterad

Det nya torget är ju gult och fint. Jag försökte få en bekant som inte vuxit upp i Östersund att fatta att det räcker. Man kan ha roligt utan alkohol.

Annons

”Aldrig i helvete”, sa han och undrade vad man ska göra alla dagar då det inte är Storsjöyra. ”Ingen match”, sa jag och menade att det ju är trevligt att köpa korv när det är marknad. ”Ja, men hur ofta är det marknad då?” malde han på och jag kände att det blev svårare och svårare att försvara 40-miljonerssatsningen och de politiker vi valt. Min bekant hade läst i tidningen om ett förslag med inglasade serveringar, ungefär som Café Bubblan i Åre, trodde han och såg redan fram emot att fly undan Stortorgets snålblåst och snömodd och söka skydd i en inglasad restaurang och betrakta vädrets makter rasa utanför glaset i sällskap med nån trevlig vän (mig) och ett glas toddy.

”Kan man inte komma dit på vintern och slippa kylan kommer det ju att bli ett mausoleum hur gul och isfri gångbeläggningen än är”. Vad ska jag säga? Han fortsatte; ”Eftersom skattepengarna till torget inte bara betalats av missbrukarna måste väl också den majoritet som klarar att ta ett glas få nånting”.

Han kanske har rätt. Vad vet jag? ”Utan liv och rörelse blir torget lika dött som Röda Torget i Moskva”, fortsatte han. ”Men det kanske kan bli en och annan trevlig militärparad, dit ni tvingar ut folk”. Det är lätt att bli irriterad när sörlänningar kommer hit och ska lära oss hur vi jämtar ska leva och vara. Vi vet ju redan allt.

 

Mer läsning

Annons