Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De väljer att vobba i stället för vabba

Snoriga näsor, feber och kräksjuka.
När barnen är sjuka väljer småföretagare att jobba hemma i stället för att vabba.

Annons

Det är ekonomiföretaget Visma som ligger bakom undersökningen om balans i livet hos småföretagare. Undersökningen visar att bara 1 av tre småföretagare vabbar när barnen är sjuka. Under förra året hade 110 000 personer inom småföretag kunnat ta ut ersättning för att vabba. Men endast 36 000 valde att göra det, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Är man borta riskerar man att tappa intäkter, att bryta avtal med skadestånd som följd eller att förlora kunder, säger Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs.

Under förra året var det drygt 500 personer inom småföretag i Jämtland som vabbade en siffra som hade kunnat vara nästan 1 600 personer.

Många av de som deltog i undersökningen svarande, 43 procent, att de väljer att vobba, de jobbar samtidigt som de är hemma med sjukt barn. 24 procent av de svarande uppgav att de vare sig vabbar eller vobbar.

– I dag har många företagare en så pass flexibel arbetssituation att de kan välja när på dygnet de vill arbeta, säger Rolf Dahlberg, i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons