Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clooneyfeber

Annons

George Clooney, vilken kille det är. Han kan vara på tio olika platser i länet samtidigt och detta långt innan han ens landat på jämtländsk jord.

Det har varit en något febrig stämning här på redaktionen och då hamnar nyhetschefen lätt mitt i stormens öga.

I fredags var vi så uppjagade över det faktum att nu var det nära, nära, Clooneylandning så att chefredaktören sa till strängt att om vi inte lugnade ner oss så ordinerade han alvedon mot Clooneyfebern. Fredag eftermiddag och vi visste att han skulle komma. Det enda vi inte visste var när eller hur? Ryktena gick vilda och tips av mer och mindre bra kvalitet nådde redaktionen. Givet skulle han komma med privatjet, nej han bodde redan på Copperhill i Åre och skulle flyga helikopter till och från Singsjön och hur var det egentligen med familjen Victors runda hus på Frösön?

På måndag kom tipset att en helikopter landat i Singsjön. Vad betydde det? Var Clooney redan på plats i Singsjön. Och vad betydde tipset om Copperhill? Årereportern drog till Copperhill och kollade läget bara för att konstatera att hon inte såg George Clooney däremot satt ett team från Aftonbladet på Copperhill. Vad ska man tro? Det måste ju betyda något. Just då ringde en dam och ville prata om biblioteket i Kluk, det var bra så att nyhetschefen fick bry sin överhettade hjärna med något annat.

Så kom det avgörande tipset på måndag eftermiddag. Han kommer i kväll och han flyger reguljärt. Fotopunkterna på flygplatserna delades upp mellan tidningens tre fotografer och så var han här. Han hade alltså inte varit på Copperhill, inte heller Guldbaggegalan, knappast i Singsjön utan Clooney hade ägnat måndagen åt att resa till Sverige och Östersund.

Taget. Fixat. Fotat. Clooney förevigad på jämtländsk jord. Nu då?

Tisdagsmorgonen inleddes med samtal från en läsare vars sms till LT:s insamling för de drabbade av jordbävningen på Haiti inte gick igenom, men det kunde vi gemensamt lösa. Nöjesreportern och fotograf skulle till Singsjön. Hur komma nära? Hur slippa elaka filmbolagsvakter? Skidor samlades ihop, ryggsäckar, liggunderlag, fotoutrustning. Kartkoll. Här ligger stugan, här på motsatta sidan av Baksjön borde vi kunna hålla till. Hejdå, hejdå! Förmiddagen gick, men inget hörs från teamet i Singsjön. Reportrar och fotografer kom i en jämn ström och frågade har du hört något? Men icke. Istället ringde det en person och ville prata om avfallshantering i Östersund med omnejd, intressant, det kan hända att det leder till en artikel i tidningen.

Men så vid lunchtid kom samtalet. En viskande nöjesreporter meddelar att hon och fotografen ligger och trycker under en gran och att det är något på gång. Och precis så var det, det blev filminspelning.

Jag har hört att Clooney ska vara värsta kvinnokarlen eller åtminstone ha ”det” som får kvinnors ben att darra, men han fick tyvärr aldrig mina knän att skaka. Sist mina ben darrade av adrenalin var när redaktionen skulle bevaka ett väpnat rån 2006 och dithän kom vi aldrig den här veckan. Men det är underbart att det händer att Hollywood kommer till Singsjön. Tack Clooney för den puls och den ryktesflora du fixat under veckan.

Hejdå och välkommen tillbaka!

GRyktena gick vilda. Givet skulle han komma med privatjet, nej han bodde redan på Copperhill i Åre, och hur var det egentligen med familjen Victors runda hus på Frösön...

Mer läsning

Annons