Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att sätta in några hundra är iallafall bättre än ingenting

Det skulle utan tvekan vara den största kulturhändelsen sedan 1945 då Thor Modéen var i Åre och spelade in Kärlek och störtlopp, en på den tiden ofattbart stor film.

Annons

Rykten gör gällande att världsstjärnan George Clooney kommer hit för att spela in några scener till sin senaste storfilm. Jag kan meddela att Arnljot och Boddaspelet tillsammans är ingenting i jämförelse. Ewert Ljusbergs presidenttal är bara blaha blaha. För dem som inte vet det kan jag berätta att Clooney är en av de nu levande största internationella filmstjärnorna. Det är väl inte många fler än Johnny Depp och Brad Pitt som kan mäta sig. Översatt till rockspråk är det som om U2 kom till Tommys studio och spelade in nästa album. Det är alltså en världsartist som kanske kommer hit.

Jag vet att det inte ligger i det jämtska kynnet, men nog är det värt att fläska på lite och fjäska. En sådan här chans att synas får vi inte ofta. Det är klart, skidskytte är ju en angelägenhet för hela Norden och delar av Tyskland. Men ställer man sig i Kapstaden och frågar folk vem Björn Ferry är det inte många som skulle nicka igenkännande. En fråga om Clooney skulle däremot garanterat resultera i en diskussion om film. Jag hörde en intervju med ledande kommunföreträdare. De var såklart tveksamma till hur tillmötesgående man skulle vara mot påstötningar från Hollywood.

Vissa tycker säkert att det är bra att kommunen börjat hålla hårdare i plånboken. Det finns ju en del felkalkyler i kommunens historia som har blivit dyra utan vidare marknadsföringsvärde. Men kommunens strateger kanske kunde kontakta filmens exekutiva producenter och föreslå att Clooney ska ta ett dopp i ett av de mest fördyrade projekten i länet.

I slutet av förra veckan epistel skrev jag en enda mening om den tilldragelse som fick drygt 10 000 vuxna män att ge sig ut i skogarna och ta samhällsansvar, nämligen vargjakten. Förresten så trodde jag ett tag att det var bara jag som inte tålde folk som jagar varg, men den senaste veckan har visat att jag hade fel. Mer var det inte, men det visade sig att skogsfolket är ett rätt snarstucket släkte för vargjägarna ville debattera den lilla meningen och det kom in flera mer eller mindre vettiga kommentarer.

Nä, nu måste jag sluta för jag tänker sätta in lite pengar till Radiohjälpens insamling till offren för jolbänningen i Haiti. 200 000 döda. Det är sånt man inte begriper. Det är med råge som om varenda länsbo dog inom några minuter. Det går inte tänka sig. Jag hoppas att katastrofen får ta det utrymme den kräver. Både i tidningar och TV trots att offren inte är ljushåriga och heter Svensson i efternamn. Jo, jag vet. Att sätta in några hundra är ett effektivt sätt att döva samvetet och kunna sova bättre på natten. Men det är i alla fall bättre än att inte göra någonting.

Mer läsning

Annons