Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslösheten minskar i länet

Fler får jobb i länet. I februari var 4779 länsbor anmälda som arbetslösa vid länets arbetsförmedlingar, en minskning med 3,7 procent sedan i fjol.

Annons

Under februari fick 648 personer som var inskrivna vid länets arbetsförmedlingar någon form av arbete. Det är åtta procent fler än samma månad förra året. Av dessa är 147 utrikes födda, en ökning med nästan 60 procent.

– Det är glädjande att se att allt fler utrikes födda går från arbetslöshet till ett jobb. Arbetsgivarna ser deras kompetens och det visar att vi är på rätt väg. Nu arbetar vi hårt med olika sätt att korta vägen till arbete bland annat med olika snabbspår och praktikplatser, säger Christina Storm Wiklander, chef för Arbetsförmedlingen i södra Norrland, i ett pressmeddelande.

Även fler lediga jobb anmäldes till Arbetsförmedlingen jämfört med för ett år sedan. Ökningen är 26 procent till 1 293. Mest efterfrågades personliga assistenter, restaurang- och köksbiträden, grundutbildade sjuksköterskor, vårdbiträden med flera. Det handlar dels om sommarvikariat, dels tillsvidareanställningar.

Läs mer i samma ämne:

AF-chefen: "Nu skjuter vi lite från höften. Det är snabba puckar

Hög arbetslöshet bland byggkvinnor

Mer läsning

Annons