Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas och Jonas började med att bo ihop

/
  • Vännerna Jonas Rask Samuelsson och Andreas Stenmark lånar ofta saker av varandra,  till exempel skidpass, skidutrustning och friluftskläder.
  • Jonas och Andreas vänskap har avstamp i att de delat lägenhet under period. De gör de inte nu men de träffas ungefär fyra gånger  i veckan. ”Vi kände inte varandra så väl och då det inte är lätt att få en lägenhet i Östersund så frågade Andreas om vi inte kunde bo ihop”, säger Jonas.
  • ”Vi umgås ofta spontant och planerar inte så mycket”, säger Andreas.

– Andreas tar mig tillbaka till verkligheten när jag sitter och spånar och har tusen olika ideér, säger Jonas Rask Samuelsson, 29.
– Jonas kan ringa när jag sitter och jobbar över och säga ”stäng av datorn nu och kom hit istället”, säger Andreas Stenmark, 25.

Annons

De betraktar varandra som riktigt nära vänner och har känt varandra i drygt två år. Till en början kände de bara till vilka de var, men ett gemensamt problem hade de, att hitta en lägenhet i Östersund.

– Vi kände inte varandra så väl och då det inte är lätt att få en lägenhet i Östersund så frågade Andreas om vi inte kunde bo ihop, säger Jonas.

Och så blev det, men nu bor de på varsitt håll.

Skidåkning, friluftsliv och idrottsevenemang, och små resor runt om i länet brukar de ägna sig åt när de träffas.

Jonas och Andreas är inte bara sociala med varandra ofta när de umgås åker de och hälsar på andra kompisar.

Deras vänskap är coachande menar Jonas. Andreas har dragit med honom flera gånger på friluftsturer i länet, Blåhammarens fjällstation är ett exempel.

– Jag är inte från länet men det är Andreas så han får guida mig, säger Jonas.

Mer läsning

Annons