Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allkonstnär trollar fram ägg ur skägg

Carl-Einar Häckner

Var: Storsjöteatern

När: Lördag, 21.00

Betyg: 4

Carl-Einar Häckner är glad att vara tillbaka på Yran som vanligtvis brukar krocka med hans årliga Lisebergsvarieté. Sist han var här var 1994, men Storsjöteatern besökte han senast hösten 2012 med sin "Swedish meatballs med lingon".

Jag tycker mycket om när Yran lyfter in de udda fåglarna, bredd är festivalens hjärta. Att gå in i teatern med dansande pojkbandet The Fooo i ryggen och komma ut till Laleh och däremellan möta en allkonstnär som skickligt leker med klassiska trolleritrick blandat med associativa och till lika delar finstämda och absurda visor, metaforiska monologer och mycket publikkontakt. Här ryms ständiga skratt och leenden, skruvade livsöden, ensamhet och det brustna. Allra mest gillar jag nog skämten som tricken är inlindade i. Att trolla fram ägg ur sitt helskägg är vansinnigt roligt.

Tyvärr funkar inte smita-in-och-ut-principen här, Häckner ser ut att bli störd och det känns faktiskt rätt brutalt när publik lämnar mitt i sången om den brustna delfinvasen från Venedig.

Malin Palmqvist