Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansens år av misstag

Sverige ska vara möjligheternas land där var och en, avsett bakgrund, få möjlighet att växa och ta sin del av ansvaret.

Fler jobb är den absolut viktigaste frågan för Sverige. Jobben är avgörande för människors möjlighet att styra över sina egna liv och för Sveriges ekonomi, tillväxt och utveckling.

Utvecklingen för Sverige har, med alliansregeringen, gått i motsatt riktning.

Sedan regeringen tillträdde har antalet arbetslösa blivit 100000 fler, sysselsättningen har minskat tre år i rad och socialbidragen växer. 343 nya arbetslösa varje arbetsdag under det senaste året.

Under det senaste året har 25000 sagts upp från offentlig sektor, arbeten som skolan, vård och omsorg så väl hade behövts.

70000 personer fler i utanförskap i dag än vad det var i valet 2006. Socialbidragen har ökat med 90 procent i Sveriges kommuner det senaste året.

Ungdomsarbetslösheten i Sverige är bland den högsta i Europa. Andelen arbetslösa i åldersgruppen 15–24 år är så hög som 29,1 procent.

Regeringens recept för att motverka detta utanförskap som de skapat är skattesänkningar. Regeringens skattesänkningar uppgår till 100 miljarder!

Vi socialdemokrater går till val på en vässad politik för fler jobb och nya möjligheter och mot de växande klyftorna. Det har väljarna förstått och de rödgrönas övertag i opinionen känns trygg och övertygande.

Socialdemokraterna har tagit Sverige ur landets svåra finansiella kriser förut och vid regeringsskiftet 2006 lämnade Socialdemokraterna att överskott på 70 miljarder till den nuvarande borgerliga regeringen. Alliansregeringen har lånat till skattesänkningar och underskottet är nu 70 miljarder. Det har inte skapat fler jobb utan ökat klyftorna och urholkat ekonomin.

Katarina Nyberg Finn (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel