Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen vill privatisera mer i Östersund

Slå ner jantelagsattityder och ge möjlighet till en ökad privatisering av kommunal verksamhet. Det ska Allians för Östersund göra om de vinner valet.

I dag offentliggjorde Allians för Östersund ett program där de fyra partierna berättar vilka åtgärder de vill driva igenom för att förbättra företagsklimatet i kommunen. Bland annat lovar alliansen att de alltid ska tala i positiva termer om företagande och, som de skriver i programmet, "slå ner på janteattityder varhelst de dyker upp."

Allians för Östersund vill också slå ett slag för en mer effektiv kommunal service till näringslivet. Till exempel vill alliansen att kommunens handläggningstider ska förkortas. Kommunen ska också bli generösare med att ge olika tillstånd anser författarna av programmet.

Ett annat sätt att förbättra företagsklimatet enligt de fyra partierna är att utsätta kommunal verksamhet för konkurrens. Alliansen anser att mycket av det som kommunen gör i dag skulle kunna skötas effektivare om privata intressen fick blanda sig i leken. Till exempel företag eller personalägda kooperativ.

Ett vallöfte från alliansen blir därför att utsätta den kommunala verksamheten för konkurrens i högre utsträckning än som sker i dag. Allians för Östersund vill också att entreprenörskap ska bli ett obligatoriskt ämne i grundskolan samt att politiker och ledande tjänstemän ska utbildas i ämnet.