Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen vill göra vardagen enklare

Om en månad vet vi om vårt land ska styras av kommunister och socialister eller som jag hoppas på, vår allians.

Valet är också ett val om vi ska ha klåfingriga politiker som ska styra våra liv, eller om vi ska ha politiker som tror på att människan är kapabel att styra över sitt eget liv. I fråga efter fråga så är det en skiljelinje. Titta på skolan. Där vill Ohly egentligen inte att vi ska få välja en friskola för våra barn. Det är bara hans barn som ska få välja det. Alliansen ser friskolorna som en valmöjlighet för barnen. De rödgröna vill bestämma vilken sjukvård du ska använda dig av. Alliansen har infört lagen om valfrihet i vården för kommuner och landsting.

Centern vill dessutom göra lagen obligatorisk. De rödgröna tycker att de som städar hemma hos folk inte ska få göra det i den omfattningen som i dag. Alliansen har infört rut vilket har gjort svarta jobb vita och ökat sysselsättningen inom den branschen med 10 000 arbetstillfällen. Centern vill utöka rut till 75procent i avdrag för de över 75 år. De rödgröna vill göra dessa som städar arbetslösa och indirekt uppmuntra de till att jobba svart. I fråga efter fråga följer det samma mönster. De rödgröna tror på att staten vet bäst för medborgarna. Alliansen tror på medborgarna, och vill göra det enklare för alla i vardagen.

Tony Englund, Alliansvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel