Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen utmanar om jobben

Vi i Ung allians vet mycket väl hur svårt det är när man som ung och oerfaren ska söka jobb, nu är tiderna dessutom extra tuffa på grund utav finanskrisen. Vi vill göra det billigare att anställa och mer lönsamt att jobba. Vi har under den här mandatperioden halverat arbetsgivaravgiften för att anställa någon under 26 år.

Den här halveringen vill de rödgröna ta bort, de vill göra det dubbelt så dyrt att anställa unga människor, de vill alltså införa en ungdomsskatt. Vi vet att det inte kommer att ge fler jobb till unga.

En annan sak de ofta glömmer bort är vart jobb kommer ifrån, nämligen företag. Det måste bli fortsatt lättare för företag att växa och starta i Sverige för det är i nya företag de nya jobben finns!

Vi måste ha en skola som riktar sig till kunskap och kreativitet, en skola som uppskattar en elevs begåvningar. Eleven ska inte behöva anpassa sig efter skolan utan det är skolan som ska anpassa sig efter eleven.

Vi vill att skolorna ska utöka sin kontakt med arbetslivet, vi vill ha bra praktikplatser och fler lärlingstjänster, med andra ord en bra kontakt med verkligheten.

I den socialdemokratiska skolan hoppade nästan 25 procent av sin utbildning. Dessa elever var inte skoltrötta, de var trötta på hur skolan såg ut för dem och som inte såg deras begåvningar. I socialdemokraternas skola skulle alla bli akademiker och de som ville gå de praktiska programmen missgynnades.

Det har lett till att det idag till exempel är stor brist på elektriker. Vi vill även ha fler betygssteg och betyg redan från årskurs 6!

Sen så ska det självfallet löna sig att arbeta! Vi tycker att Östersunds kommun har misslyckats med att föra en politik riktad till unga människor.

Vår fråga till de rödgröna ungdomsförbunden är hur de vill skapa fler jobb åt unga människor? Deras största reform om att slopa arbetsgivaravgiften för den som anställer en arbetslös ungdom har alliansen redan genomfört, så utöver det, hur ska ni fixa jobben åt unga?

Joel Nordkvist, MUF Jämtland, Linnea Svensson, CUF Jämtland/ Härjedalen, Joakim Östman, LUF Jämtland/ Härjedalen, Ester Hedin, KDU Jämtland

J Vi tycker att Östersunds kommun har misslyckats med att föra en politik riktad till unga människor.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel