Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen säljer ut Sverige

Sedan flera år har utländska gruvföretag fått provborra efter uran i vårt land. Bland annat företag från Kanada och Australien.

I dessa båda länder har vissa gruvföretag orsakat sådana enorma skador och förgiftning av naturen vid uranbrytning, att marken inte längre kan beträdas av människor. Och det rör sig om enorma områden. 

I dag basunerar medierna ut att ett australiskt gruvföretag hittat stora mängder uran i Oviken i Jämtland. Ingen uranbrytning går att göra ofarlig. Accepterar vi uranbrytning så riskerar vi också att stora områden av vårt land blir förgiftade för all framtid.

I juli och augusti har alliansen gett USA rätt att öva bombfällning och raketbeskjutning i Norrland. Några garantier för att man inte använder utarmat uran finns inte. Om så sker är marken omkring nedslagsplatserna förgiftad för all framtid.

Alliansen har redan sålt ut några av statens (dina och mina) mest vinstgivande företag. Sannolikheten att fler kommer att säljas om alliansen får sitta kvar är stor. Då kan företag som Vattenfall, LKAB, Nordea mfl säljas ut.

Vill du och jag, (ingen har frågat oss) att vi till slut skall bo i ett Sverige som inte är vårt eget utan där utländska företag bedriver rovdrift på vår natur och kanske gör det omöjligt att vistas på vissa platser i vårt vackra och fina land?

Härtill kan läggas att 70 procent av de svenska lagarna stiftas i Bryssel. Genom detta och Lissabonfördraget kan  medborgarna inte längre i Sverige forma det samhälle en majoritet vill ha. 

Tag ställning mot denna utarmning och förstörelse av vårt land liksom föraktet de styrande visar mot demokratin och därmed mot dig och mig!

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel