Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen ger mer klirr i plånboken

Finanskrisen har drabbat grupper i samhället tydligt.

Barnfamiljer, däribland ensamstående föräldrar med barn är överrepresenterade bland dem med relativt svag ekonomi.

Då andra länder tvingats till stora nedskärningar har vi tack vare en ansvarsfull politik kunnat tillföra välfärdens kärna historiskt höga resurstillskott.  

För att ytterligare stärka villkoren för barnfamiljer föreslår alliansregeringen att bostadsbidragets särskilda bidrag för barnfamiljer höjs från och med 1 januari 2012. En satsning som omfattar cirka 710 miljoner kronor.

För hushåll med 1 barn blir höjningen 350 kronor per månad, för 2 barn 425 kronor per månad och för hushåll med 3 eller flera barn blir höjningen 600 kronor per månad

Satsningen riktas till barnfamiljer ,såväl ensamstående som sammanboende med barn. Samtliga barnfamiljer som har bostadsbidrag, cirka 150 000 hushåll, får del av höjningen av bostadsbidraget. Av dessa hushåll är cirka 135 000 ensamstående, allra flesta.

Reformen påverkar den disponibla inkomsten mer hos kvinnor män. Det innebär att reformen också bidrar till att utjämna skillnaderna mellan kvinnors och mäns inkomster.

Lise Hjemgaard-Svensson (M), kandidat till riksdag, landsting och kommunvalet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel