Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen ändrade a-kassekraven

Annons

Socialdemokraterna anser att avgiften till a-kassan ska vara så låg att alla har möjlighet att vara med samt att nivån på ersättningen ska höjas. A-kassan ska ge ett gott skydd för den som blir arbetslös.

Folkpartiet vill införa en allmän arbetslöshetsförsäkring.

Genom att införa en allmän arbetslöshetsförsäkring ska, enligt Folkpartiet, alla bli skyddade vid arbetslöshet. De säger att ingen ska stå utan inkomstskydd och att avgiften ska kunna sänkas om alla är med och bidrar. Det är dags att upplysa om att Folkpartiet ingår i den Allians som chockhöjde avgiften till a-kassan 2007 i form av en särskild finansieringsavgift, i dag kallad arbetslöshetsavgift.

Det räcker inte att enbart omfattas av en arbetslöshetsförsäkring. Det ställs också krav för att få ersättning. Krav som Alliansen förändrat och försvårat under sin mandatperiod.

De har sänkt nivån för ersättning och höjt avgiften, vilket gjort att många tvingats lämna försäkringen på grund av ekonomiska skäl.

Om Du vill få möjligheten att omfattas av en arbetslöshetsförsäkring värt namnet, rösta på Socialdemokraterna!

Eva Handmark

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel