Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansbeslut hotar media

Två moderata riksdagspolitiker har en insändare på ltz den 7 juni där de (med rätta) är bekymrade över TV4s nedläggningar av lokalstationer. 140 av 165 tjänster försvinner och stora delar av Sverige läggs i medieskugga. Men vad insändarna inte nämner är att Alliansregeringen själva är ansvariga.

TV4:s fick första sändningstillstånd efter beslut att öppna för kommersiellt finansierad public service-tv. Kravet var tydligt om att upprätta lokala tv-stationer och regional utsändning. Till 2008 gav regeringen sändningstillstånd med krav på lokala nyheter. Nu kan TV4 tack vara ett nytt avtal som Myndigheten för radio och TV tagit fram, lägga ner de lokala redaktionerna helt.

TV4 har genom förmånliga politiska beslut, kunnat bygga enorma vinster. Förra året närmare en miljard. TV4 som ägs av Bonnier-koncernen, är en kommersiell aktör med enda syfte att tjäna pengar. Därför behöver även kommersiella TV-kanaler ha någon form av reglering. Eftersom denna regering ignorerat frågan och ansvariga ministern Adelsohn Liljeroth (M) bara tycker nedläggningen "är beklaglig" behöver vi en ny regering som skyndsamt utreder hur hela Sverige även i framtiden ska ha en heltäckande mediebevakning. Sverige utanför storstadsregionerna har ett betydande genomslag i Sveriges tillväxt.

 

Jessika Svensson, 1:a namn på Vänsterpartiet i Jämtlands riksdagslista

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel