Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allan Karlsson

Allan Karlsson har lämnat oss den 23 maj i stor sorg och saknad men med många ljusa minnen bevarade.

Annons

Allan bodde i Sandnäset vid sjön Näkten. Han tyckte det var den underbaraste platsen på jorden. Där tillbringade han sitt liv ända till de sista dagarna innan han somnade in, 89 år gammal.

Allan arbetade i skogen under hela sitt verksamma liv. 1945 träffade han sin blivande maka Gunhild. Giftermål blev det 1946. Därefter kom barnen Gerd och Ivan. Under slutet av 60- och under 70-talet hade Allan jordgubbsodling i Sandnäset. Efterhand försämrades dessvärre hans hälsa. De sista åren var han rullstolsburen och hans maka skötte om honom i hemmet ända till slutet.

Hans stora intressen var jakt, fiske och naturen. Ett stort sportintresse hade han också och missade aldrig något sportevenemang på tv. Han var gladlynt och såg positivt på livet trots sin sjukdom. Envishet var också en egenskap som hjälpte honom. Han var sällskaplig och hade glimten i ögat, berättade ofta om tiden då han växte upp. Otaliga var de jakt- och fiskehistorier som han underhöll oss med.

Hans stora glädje i livet var familjen. Han såg alltid fram emot att få besök av barn och barnbarn och fick också uppleva glädjen att bli gammelmorfar.

Den sista tiden gladdes han över att se vitsipporna blomma och att svalorna äntligen kom. Tomrummet är stort men Allan kommer alltid att finnas hos oss med sitt varma leende och goda hjärta.

Familjen