Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allan Edwall-stipendiet till Simon

Multimusikanten Simon Sjöstedt, från Aspås, får årets Allan Edwall-stipendium. På trettondagen blir det prisutdelning i Hissmofors Folkets hus.

Annons

#Ett "hur känns det?" är väl på sin plats.

– Det känns jättebra, verkligen ett hedersamt pris att få!

#Vem är du?

– Jag är 27 år och uppvuxen i Aspås, men lämnade Jämtland för åtta år sedan. Fram till i höstas, då jag började läsa musik- och mediaproduktion på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, har jag flyttat runt och bott på lite olika platser.

#Vad gör du när du inte studerar?

– Då spelar jag country med mitt band Della Ridge. Jag snöade in på country redan i gymnasiet och har inte kunnat släppa den sedan dess. Det finns så mycket att göra i genren.

– Sedan tre år tillbaka är jag också med och arrangerar Aspås BK-festivalen med lokala artister. Det är riktigt kul!

#Jag vet att du, liksom många andra musiker från länet, också har turnerat med Abba tributebandet Arrival.

– Ja, förra hösten ringde Marcus Ernehed (också han en Allan Edwall-stipendiat, reds. anm.) och sa att Benny-rollen var ledig så jag hakade på och turnerade nästan ett år med dem. Det var supercoolt att få se USA, Kanada och Litauen ur det perspektivet.

#Stipendiet är på 10 000 kronor. Vad ska du göra med pengarna?

– Jag vet faktiskt inte. Kanske använder jag dem till att släppa en ep med Della Ridge. Den är färdig och ligger bara och väntar. Jag ska spela några av låtarna i Hissmofors.

Under prisutdelningen den 6 januari får publiken också möta vissångaren och kvällens värd Anders Hedén, som kommer att tolka Allan Edwalls visor. Musikern Åsa Bergh tänker bjuda på föreställningen och Monica Zetterlund-hyllningen "Djävla mansfolk". Åsa har även gjort sig känd för länspubliken som regissör för Arnjot. Dessutom framträder jazzduon Herbie.