Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allan Edwall-stipendiet till Simon

Multimusikanten Simon Sjöstedt, från Aspås, får årets Allan Edwall-stipendium. På trettondagen blir det prisutdelning i Hissmofors Folkets hus.

#Ett "hur känns det?" är väl på sin plats.

– Det känns jättebra, verkligen ett hedersamt pris att få!

#Vem är du?

– Jag är 27 år och uppvuxen i Aspås, men lämnade Jämtland för åtta år sedan. Fram till i höstas, då jag började läsa musik- och mediaproduktion på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, har jag flyttat runt och bott på lite olika platser.

#Vad gör du när du inte studerar?

– Då spelar jag country med mitt band Della Ridge. Jag snöade in på country redan i gymnasiet och har inte kunnat släppa den sedan dess. Det finns så mycket att göra i genren.

– Sedan tre år tillbaka är jag också med och arrangerar Aspås BK-festivalen med lokala artister. Det är riktigt kul!

#Jag vet att du, liksom många andra musiker från länet, också har turnerat med Abba tributebandet Arrival.

– Ja, förra hösten ringde Marcus Ernehed (också han en Allan Edwall-stipendiat, reds. anm.) och sa att Benny-rollen var ledig så jag hakade på och turnerade nästan ett år med dem. Det var supercoolt att få se USA, Kanada och Litauen ur det perspektivet.

#Stipendiet är på 10 000 kronor. Vad ska du göra med pengarna?

– Jag vet faktiskt inte. Kanske använder jag dem till att släppa en ep med Della Ridge. Den är färdig och ligger bara och väntar. Jag ska spela några av låtarna i Hissmofors.

Under prisutdelningen den 6 januari får publiken också möta vissångaren och kvällens värd Anders Hedén, som kommer att tolka Allan Edwalls visor. Musikern Åsa Bergh tänker bjuda på föreställningen och Monica Zetterlund-hyllningen "Djävla mansfolk". Åsa har även gjort sig känd för länspubliken som regissör för Arnjot. Dessutom framträder jazzduon Herbie.