Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla ville hylla Zebastian

En efter en kommer de in. Klass efter klass. Sakta fylls Vallaskolans sporthall. Alla ska vara med. Det är ju trots allt inte varje dag man får tillfälle att hylla en OS-medaljör.

Det är inte många skolor i världen som kan skryta med att de har en OS-medaljör som elev. Men det kan Vallaskolan på Frösön. Knappt en vecka har gått sedan 15-årige Zebastian Modin tog tredjeplatsen i 1 kilometer sprint för synskadade i Paralympics i Vancouver. Hyllningarna har sedan dess avlöst varandra.

I torsdags landade han på Frösön och togs på flygplatsen emot av ett stort uppbåd av människor som ville hylla hans prestation. I går var det Vallaskolans tur att fira. Elever, lärare och övrig personal samlades i sporthallen för att genomföra en ceremoni till Zebastian Modins ära.

Intåget skedde till Queens "We are the champions". Och kanske var det så de kände sig. Att alla på något sätt var mästare. Stolta var de i alla fall.

– När du kom in här Zebastian, då hade jag svårt att hålla tårarna tillbaka. Jag tror inte det är många rektorer som får uppleva att ha en OS-medaljör på sin skola, sade rektor Maria Lundman inledningsvis.

Zebastian Modin själv tog uppståndelsen med lugn.

– Jag tänkte väl ta det lugnt nu några veckor och sedan börja träna igen, berättar han efter ceremonin.

Fokus nästa år ligger bland annat på världscupen. Zebastian Modin tvekar heller inte på att han kommer att var med och tävla i VM som går i Sibirien. Den tunga OS-medaljen har han ännu inte riktigt bestämt plats för.

– Just nu har jag bara hängt upp den på ett ställe hemma där jag har andra medaljer. Men jag ska hitta ett bra ställe att hänga upp den på. Eller kanske ett skåp, vi får se, säger han.