Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla vill till Alltvåan

På fredag startar hockeytvåan – och serien verkar starkare än på väldigt länge.

Och kanske jämnare än någonsin: alla fem länslag siktar på en topp 3-placering.
Och det gör nog Ånge, Njurunda och Töva också.

Här har ni en kort lägesrapport från J/H-lagen:

Brunflo

Truppen:

– Vi har 27 spelare involverade och snittåldern ligger väl runt 18-19 år. Det är ambitiösa killar som vill utvecklas, och jag tror att det här kan vara en ganska bra serie för det – enda nackdelen är väl att det är lite för lite lag och matcher, säger tränaren Thomas Wängman

Försäsongen:

– Vi har mest tränat på, de enda matcherna vi spelat var i Lilla DM i helgen. Där blev det förlust mot Strömsund och Nälden men seger mot Järpen.

Målsättningen:

– Det tråkiga för vår del är ju att vi inte kan gå till Alltvåan (i och med att Brunflos a-lag spelar i ettan) så det blir fortsättningsserien hur det än går. Men vi siktar ju ändå på att sluta så högt upp som möjligt. Och vi har ett gäng duktiga grabbar, jag tror absolut att vi kan vara med i toppen och kriga.

Seriefavoriter:

– Jag tycker det låter som att det är Nälden, Ånge, Njurunda och Strömsund som har högst ambitioner. Kanske Njurunda och Ånge är vassast i slutändan, säger Thomas Wängman.

Strömsund

Truppen:

– Jag tycker att det ser lite bättre ut på spelarfronten nu än inför starten i fjol. Men vi har haft lite problem. Bland annat har ena målvakten (Jesper Norlin) slagit armbågen ur led och den andre (Petter Lövgren) kommer vara borta en hel del första tiden då han är med i Ångermanlands tv-pucklag, berättar lagledaren Håkan Carlsson.

– Men på bara fem dagar lyckades vi fixa fram en rysk 16-årig målvakt, Evgenii Chebanov, som kommer att spela med oss i vinter.

– Totalt sett är har vi ett ganska ungt lag men de mer rutinerade killarna har vi – Krister Jacobsson, Markus Danielsson, Robin Sidén och Jocke Carlsson – kommer att få dra ett ganska tungt lass i vinter.

Försäsongen:

– Vi vann två matcher men förlorade mot Nälden i Lilla DM.

Målsättning:

– Vi ska ta oss till Alltvåan. Men det kan nog bli ganska tufft där kring strecket, det är ju bara tre lag som går till Alltvåan.

Seriefavoriter:

– Misstänker att Njurunda, Ånge och Nälden är med i toppen. Nälden vet vi är bra, Njurunda kommer ju från ettan och Ånge kan säkert ha fått några spelare från Bräcke som inte har nåt lag i år. Och sen ska man nog inte glömma bort Töva som gjorde det riktigt bra i fjol, säger Håkan Carlsson.

Järpen

Truppen:

– Det är mycket ungt i vårt lag i och med att vi lade ned vårt J18-lag till den här säsongen – de yngsta är födda 98 och 97, säger lagledaren Tomas Karlström.

– Bredden är okej, vi är runt 20-25 spelare på papperet men det är i och för sig mest i slutet av veckorna vi har full uppslutning på träningarna.

Försäsongen:

– Vi har spelat en minicup på hemmaplan och nu i helgen var det ju Lilla DM. Där tycker jag man ändå kunde se att vi ska kunna vara med och tampas mot lag som Brunflo och Nälden även om vi förlorade mot dem då (suddenförlust mot Nälden och 4–6 mot Brunflo).

Målsättning:

– Vi tror att vi har en liten chans att nosa på en av de tre platserna till Allettan. Kanske siktar vi lite högt, vi får väl se, men vi måste våga tro på oss själva.

Seriefavoriter:

– Njurunda och Ånge tror man ju är bra, men jag har egentligen inte riktigt någon aning om var de står. Sen tycker jag nog det vore knepigt om inte Strömsund är etta eller tvåa, säger Tomas Karlström.

Nälden

Truppen:

– Efter den sista gallringen har vi 22 utespelare och tre målvakter. Det är lite dåligt ställt med den egna tillväxten, så jämfört med de andra länslagen har vi nog en ganska rutinerad trupp. Och vi har några intressanta nyförvärv i år: Peter Lindgren (ÖIK), Daniel Wängman (Brunflo), Johan Bölander (Vännäs) och Bob Sandemo (Strömsund).

– Och att Dennis Jonsson klivit på som tränare igen är ett stort plus för oss, hans erfarenhet gör honom till en optimal tränare på den här nivån, säger lagledaren Tomas Hillerbo.

Försäsongen:

– Vi gick genom LIlla DM obesegrade. Vi slog Järpen, Brunflo och Strömsund. Matchen mot Strömsund ger jag betyget vg men i övrigt var det nog mest godkänt ... vi har ganska höga krav på det här laget.

– Men totalt sett, med fysträning redan i maj, så är det här den klart bästa försäsongen på många år.

Målsättning:

– Vi vill bli ett av de absoluta topplagen och ta en plats i Alltvåan. Men det blir tufft, hockeytvåan blir ju bara bättre och bättre för varje år. Och efter som det bara är 14 matcher i serien bli varje match viktig. Hoppas vi kan bygga på sviten mot Töva i premiären, vi har vunnit de två senaste premiärerna mot just Töva.

Seriefavoriter:

– Njurunda, Töva, Ånge och Strömsund är alla tuffa konkurrenter, säger Tomas Hillerbo.

Sveg:

Truppen:

– Den stora gruppen i laget är 98:or och 97:or, de är tio stycken av totalt 25. Så vi är lite väl unga, och orsaken till det är att vi inte har något annat lag som de kan spela i. Så det här blir säkert tufft för oss, men blir det för tufft rent fysiskt så får helt enkelt de som är minst kliva åt sidan, säger lagledaren Robert Wallin.

Försäsongen:

– Vi hade faktiskt en hel del träningsmatcher inbokade man varenda en har blivit struken av olika anledningar. När det var dags för Lilla DM hade vi åtta man tillgänglig så där blev det så klart inget spel. Försäsongen har inte varit den bästa.

Målsättning:

– Den uttalade målsättningen som vi har enats om är att vi vill vinna varje match. Men visst finns Alltvåan i vårt sikte. Det blir säkert jättetufft och vi får slå ur underläge ... men i och med att man inte kan åka ur så måste man så klart titta uppåt.

Seriefavoriter:

– I och med att vi inte spelat några matcher hittills så har jag jättedålig koll, men jag skulle kanske gissa att Strömsund och Njurunda blir farliga, säger Robert Wallin.