Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla spelade skjortan av alla

Så kan man sammanfatta den 9:e Glamusikfestivalen som arrangerades i Hallen under vecka 30. Då allting hände i Jämtland.

Annons

Föreningarna Hallens sportklubb och Glamusialliansen hade en lyckad helg med vädergudarna delvis med sig.

Nytt rekord i tillresande

Från receptionen kom besked om nya rekord i antal husvagnar. Från kom biljettinsläppet liknande positiva besked. Den här sortens musikutbud är nu åter i tiden. Dansbandsveckan i Malung ger liknande besked medan rockfestivalerna tappar mark.

"Just nu ser vi en ljus tillvaro för den här sortens genre, den traditionella spelmansmusiken" berättar Iwan Johnson från Bergs dragspelsklubb som var en av de många dragspelare som gästade festivalen. Fiolisten i spelgruppen " Lars Håkans" håller med och berättar att nu produceras också nya skivor inom den här branschen. Ett flertal durspelsgrupper har här i länet kommit ut med nya album.

Norrmän gillar festivalen

Som vanligt var ungefär hälften av rekordpubliken från vårt västra broderland. Vid en genomläsning av programbladet ser man att sör- och nordtröndelag fylken har de flesta deltagarna. Från Hälsingland är också utbudet starkt.

Arrangörerna har redan börjat förbereda inför nästa års tioårsjubileum i Hallen bygden som sägs ska bli lite extra kryddat.

Åke Bengtzon