Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla ska nå målen

Berg är en fantastisk kommun på många sätt och vis. Men det finns områden som måste utvecklas. Vi vill ge alla människor samma chans oavsett vilken bakgrund man har.

Trots att vi är olika ska vi ha samma chans att förverkliga våra drömmar. För att nå dit har skolan stor betydelse. Det är i skolan grunden läggs på många sätt och därför måste vi tillsammans sträva efter att höja skolans status i kommunen samtidigt som varje elev ska få lära och utvecklas i egen takt. Vi socialdemokrater betonar betydelsen av en tydlig och lyhörd ledning där dialog står i fokus.

Bergs kommun ska styras och utvecklas med hänsyn till medborgarnas behov och vi ser våra medarbetare som vår viktigaste resurs när det gäller att vidareutveckla och förbättra verksamheten. Vi vill därför stärka skolpersonalens delaktighet och inflytande och stärka förutsättningarna att utöva sin egen profession. Skolan har allt för länge varit en politisk experimentverkstad där man fokuserat på symbolfrågor istället för att lyfta de verkliga utmaningar skolan står inför. Under mars månad kommer vi därför bland annat ge oss ut på en turné runtom till kommunens samtliga skolor och förskolor för att se oss omkring och för att träffa personal.

Vi planerar även att arrangera öppna möten kring skolan. Vi kommer tillsätta en arbetsgrupp i partiet kring skolan med fokus på de utmaningar som vi ser som de största, nämligen att höja skolans status i kommunen, att höja kunskapsresultaten, att höja läraryrkets status samt att möjliggöra för lärare att vara lärare och att låta rektorerna vara pedagogiska ledare. Till denna arbetsgrupp kommer vi bjuda in öppet och brett. Målet är självklart. Inget barn ska tillåtas lämna skolan utan att ha nått målen i läroplanen. Alla barn och unga vill och kan lära, men det kräver flexibilitet och olika resurser.

Tillsammans ska vi arbeta för att skapa Sveriges bästa skolor.

Karin Paulsson (S), Västnor, kommunalråd

Mikael Abramsson, Hackås, ordförande Socialdemokraterna i Berg


Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel