Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla på scenen är skickliga musiker

Sporthallen

(Söndag)

Christmas Night, en föreställning som fullkomligt osar jul, kom på söndagskvällen till Sporthallen i Östersund. Tre skickliga sångare bjöd publiken på ungefär vad man kunde förvänta sig.

Till Sporthallen hade kommit en publik storlek större, som klockan 18:00 fick se Magnus Carlsson, Sonja Aldén och Jessica Andersson stega in på en ganska liten scen man byggt upp på golvets mitt. De hälsade välkomna och inledde föreställningen, som innan Östersund varit i Luleå, Umeå och Sundsvall, med att sjunga några välbekanta låtar.

Mellan framträdanden berättades små historier om julen, och mellansnacken fylldes av humoristiska inslag där det inövade tyvärr lyste igenom rejält. Känslan av spontanitet i Christmas Night var försvinnande liten, vilket fick föreställningen att sjunka något.

Nåväl, det är väl ändå musiken som är det centrala. Man kan knappast förneka Magnus Carlsson, Sonja Aldén och Jessica Andersson som duktiga sångare. Med sig hade de dessutom felfria musiker som på ett skickligt vis lyfte fram frontfigurerna. När scenen dessutom växte till dubbelt så stor i föreställningens andra del (man hade nämligen dolt den bakre delen med ett skynke) infann sig en wow-känsla.

Summan av allt detta blir att alla de som står på scenen i Christmas Night är skickliga musiker, men Christmas Night i sig tjänar väl inte till något större syfte än att kanske ge några individer i publiken en trevlig känsla av jul.