Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla förskolebarnen känner någon som har magsjukan

Personalen på Sånghusvallens förskola gör allt för att inte smittan ska föras vidare. På förskolans spisar står kastruller fulla med vatten.

Annika Lago är förskollärare på Sånghusvallens förskola i Ås. Hon är mest rädd för att magsjukan som nu drabbar allt fler ska vara farlig.

– Det känns inget vidare när folk runt oss blir sjuka. Just nu har vi två barn och en anställd som har drabbats av magsjukan, säger hon.

Annika Lago säger att alla på avdelningen Lodjuret där hon jobbar, känner någon som blivit dålig av vattnet.

– Vi är extremt noga här på förskolan. Allt vatten som barnen kommer i kontakt med har vi kokat först. Nu har flera tillbringare i kylskåpet med vatten som vi ska dricka till lunchen. Dessutom har vi pratat med barnen om det viktiga med handspriten på toaletten. När vi torkar barnen om munnen efter maten använder vi också renat vatten. Vi ska göra allt för att inte smittan ska drabba fler barn, säger hon.

När LT frågar barnen om varför man inte ska dricka vattnet från kranen blir det först tyst, sedan kommer någon på att det beror på baciller.

Vad händer med bacillerna när vattnet kokas?

– Dom smälter, blir det självklara svaret.