Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Alla butiker är olika och behöver olika saker"

Generella lösningar är svåra om man vill ha kvar servicen i glesbygden.
– Alla butiker är olika och behöver olika saker.

Det säger Stefan Jonasson, som drivit butiken Ica Nära Nälden i fyra år. Han tog över affären från sina föräldrar som startade verksamheten för 20 år sedan.

Affären är ett bra exempel på samordnade servicetjänster.

– Vi har uttagsautomat och spel. Vi är ATG-ombud och postombud. Apoteksvaror har vi bara receptfria och jag tror inte att det kommer att bli aktuellt med något annat heller. Kunden har ju apoteksservicen ändå i och med att vi är postombud, så folk hämtar sina paket här, säger Stefan Jonasson.

För att klara sig bra måste butiken kunna bistå sina kunder med ett brett utbud av tjänster.

– Vi kan erbjuda det mesta inom närservice, säger Stefan Jonasson.

Dessutom sponsrar affären en hel del lokala föreningar.

– Folk ska känna att det är deras butik och att vi tillför något i bygden, det tror jag är det viktigaste om man vill att de som bor här ska vara kvar som kunder, säger Stefan Jonasson.

Hemsändning av mat är han lite tveksam till.

– Det kommer att krävas mycket pengar. Om kommunen ska ge stöd till sådant blir det väldigt dyrt. Man måste ju ha en kylbil till exempel, säger Stefan Jonasson.