Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alkoholfritt på gården, tack

Jag läser ofta med behållning insändarsidorna i såväl LT som ÖP. Många guldkorn hittar jag hos t ex Kalle Olsson i LT och Anna Stjernström i ÖP, men Anna skrev nyligen positivt om gårdsförsäljning av vin tillverkat av björksav och då vill jag visa på andra tankar.

Jag önskar att det som produceras ska vara i balans med människor och natur. Såväl missbrukare, måttlighetsdrickare som nykterister vet att alkohol ej bidrar till balans, varken på individ- eller samhällsnivå!

Jämtland ligger redan i framkant när det gäller ekologiskt och närodlat. Låt Jämtland även bli känt som det landskap där de flesta vuxna väljer ett nyktert liv. Låt oss vara de föredömen som ungdomarna behöver. Låt oss skapa nyktra mötesplatser som stöd för alla drogberoende som beundransvärt kämpar för att tillfriskna. Låt oss se på omvärlden ur barnens perspektiv. Barn har oftast ingen dold agenda och kan många gånger tjäna som lärare för oss vuxna.

Jag har ännu inte träffat något barn som uppskattar att nära och kära är alkoholpåverkade. Det upplevs som skrämmande. I Sverige kostar följderna av alkoholbruk 66 miljarder kronor per år. (SvD och P1 den 2 november 2010)

Dessa pengar kan användas bättre.

Det dricks alltså inte för lite!

Lycka till med gårdsförsäljning av ekologiska, närodlade och alkoholfria produkter!

Anna-Sofia Persdotter, Sikås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel